logo skc

СУБЈЕКТИ
ДО 9. МАРТА
ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА РАДОВА СЕКЦИЈЕ ЗА ФОТОГРАФИЈУ И ДИГИТАЛНУ ГРАФИКУ
14 – 26. МАРТ
Дизајн у новим медијима
6 – 29. МАРТ

Фестивал Сола 2023.

c_1100_0_16777215_00_slike_23_05_festival-sola_pettoto_godisno_vreme_5_33.jpg

ПОНЕДЕЉАК, 29. МАЈ У 19.00 ВЕЛИКА САЛА

Фестивал Сола 2023.

Гостовање уметника из Македоније

ПЕТО ГОДИШЊЕ ДОБА (плесна представа) 

HOOLIGAN’S DIARY (перформанс)

Фестивал Сола је интернационални фестивал соло кореографија, перформанса и фотографије. Модерне сценске форме, као што је савремени соло плес, или форме које долазе из модерне визуелне уметности, као што су перформанс и фотографија, јесу најприсутније на светској уметничкој сцени те је овакав један фестивал нашу земљу и наш град поставио у исту раван са дешавањима у свету.

ПЕТО ГОДИШЊЕ ДОБА (Петтото годишно време)

Текст: Сашо Димоски; режија: Васил Зафирчев; игра: Олга Панго; сценографија, видео дизајн, илустрације и рекламни материјал: Филип Коруновски; костимографија: Раде Василев; аудио-дизајн и музика: Сашко Костов; аутор фотографија: Емил Петров

Позориште ЈХ-Гинот-Велес

Реч је о адаптацији романа „Пето годишње доба“ у плесну представу која говори о 73-годишњој балерини смештеној у дому за старе која се, иако болује од Алцхајмерове болести, грчевито бори да призове и оживи најзначајније тренутке, догађаје и згоде из свог живота како би достигла вечност сценског тренутка који ће практично значити њену физичку смрт.

Сашо Димоски је за роман „Пето годишње доба“ добио македонску књижевну награду „Рациново признање“ 2016. године.

HOOLIGAN’S DIARY (Дневникот на хулиганот)

Глумац, редитељ и сценографија: Васил Зафирчев; текст: Сашо Димоски; музика: Един Карамазов; костимографија: Раде Василев

Трајање: 30 мин.

„Дневник хулигана“ је адаптација за Буто перформанс, специфичну јапанску технику која обједињује позориште, сликарство, поезију, плес. Прича којом се глумац бави је тема демистификације љубави, тј. потреба човека да поседује љубав уместо да је негује и развија у својој слободној форми.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account