logo skc

  

 

DO 10. JANUARA

JUGOSLAV VLAHOVIĆ: LAKI - 44 stripa u 4 slike o Srećnom čoveku

„Srećan čovek - Lucky man“ bila je tema međunarodnog konkursa karikature Muzeja moderne umetnosti u Surgutu u Sibiru, Rusija, 2011. godine, na kojem je Jugoslav Vlahović dobio 1. nagradu i bio gost festivala.

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

FORMA B

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

PETAK 18 – 28. FEBRUAR CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA izložba radova

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA

TELO U FOKUSU

U okviru projekta „Telo u fokusu“, biće predstavljeni radovi studenata III godine osnovnih studija, kao i I i II godine master studija Instituta za umetničku igru koji su nastali na predmetima: instalacije i performans, media lab - konceptualna umetnost i koncepcija umetničkog dela, koje vodi prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović.

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA predstavljanje radova studenata

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA

Miloš Topalović, klavir

Trenutno je student četvrte godine osnovnih studija Univerziteta „Anton Brukner“ u Lincu (Austrija) u klasi prof. Olega Marševa. Nastupao je na brojnim takmičenjima na kojima je ostvario više od 20 nagrada.

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA program: Betoven Sonata op

PREDRAG BJELOŠEVIĆ: IZ MEĐUPORSTORA

SREDA, 1. DECEMBAR U 19.00 VELIKA SALA

razgovor sa piscem
Predrag Bjelošević je pesnik, pripovedač, prevodilac i dramski pisac. Objavio je trinaest knjiga poezije za odrasle, dve knjige kratkih priča i četiri knjige pesama za decu. Poezija Predraga Bjeloševića prevođena je na mnoge jezike. Živi i radi u Banjaluci.
„Živimo u vremenu kada su sve vrijednosti dovedene u pitanje. U svom traženju novog smisla, novih osjećanja, novih vizija budućnosti čovjek trećeg milenijuma zaljuljao je sve zidove - i egzistencijalne i duhovne, pa tako i same temelje ,estetike lijepogʼ, na kojima počiva riječ ,poezijaʼ. Gramzivi svijet pohlepe i materijalnog je na sceni, a njega se poezija gnuša, pa samim tim mora da čeka neku novu duhovnu renesansu i društveno uređenje za svoj bolji položaj i položaj vrhunskih pjesnika u društvu. Prava poezija je sublimat ne samo pjesničkog i pjesnikovog, nego i ljudskog, civilizacijskog iskustva i zato ima moć da opstaje i opstajaće i u najnenaklonjenijim vremenima.“ P. Bjelošević

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account