logo skc

  

 

ZORICA NESTOROVIĆ: Istorija srpske drame – potreba ili utopija?

 

SREDA, 6. DECEMBAR U 19.00

MALA SALA

razgovor povodom knjige: Veliko doba. Istorija razvitka drame u srpskoj književnosti XVIII i XIX veka; učestvuju: Jelena Kovačević, Marija Blagojević, Jelica Živanović, Livija Ekmečić i autorka; moderator: Vesna Kapor
„Ovo je knjiga sinteze. Jer, u njoj se vodi dijalog svih onih pregalaca na polju istraživanja srpske drame koji su obeležili vreme za nama; u njoj se susreću pogledi koje srpska književna, pozorišna i kulturna istorija upućuju ka fenomenima koji su markirali istoriju razvitka drame u srpskoj književnosti XVIII i XIX veka...”
„...u njoj se prepliću rezultati naših istraživanja drame koja su presenčili poslednje dve decenije našeg naučnog i predavačkog rada; u njoj se – čemu smo posebno težili – potvrđuje početna premisa našeg istraživanja da nam je sinteza razvoja srpske drame ne samo potrebna, već i da je moguća. Ona je mali znak sećanja na osnivanje Teatra na Đumruku (1841) u godini njegove 175-godišnjice i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu povodom 155 godina njegovog rada.”

Zorica Nestorović

 

Pin It

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd