logo skc

  

 

DO 10. JANUARA

JUGOSLAV VLAHOVIĆ: LAKI - 44 stripa u 4 slike o Srećnom čoveku

„Srećan čovek - Lucky man“ bila je tema međunarodnog konkursa karikature Muzeja moderne umetnosti u Surgutu u Sibiru, Rusija, 2011. godine, na kojem je Jugoslav Vlahović dobio 1. nagradu i bio gost festivala.

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

FORMA B

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

PETAK 18 – 28. FEBRUAR CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA izložba radova

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA

TELO U FOKUSU

U okviru projekta „Telo u fokusu“, biće predstavljeni radovi studenata III godine osnovnih studija, kao i I i II godine master studija Instituta za umetničku igru koji su nastali na predmetima: instalacije i performans, media lab - konceptualna umetnost i koncepcija umetničkog dela, koje vodi prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović.

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA predstavljanje radova studenata

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA

Miloš Topalović, klavir

Trenutno je student četvrte godine osnovnih studija Univerziteta „Anton Brukner“ u Lincu (Austrija) u klasi prof. Olega Marševa. Nastupao je na brojnim takmičenjima na kojima je ostvario više od 20 nagrada.

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA program: Betoven Sonata op

RUŽICA RISTIVOJEVIĆ: FOTOGRAMI

ruzica_ristivojevic_001.jpg

26. AVGUST - 11. SEPTEMBAR
CIKLUS IZLOŽBI: AFIRMACIJA MLADIH / STUDENTSKE IZLOŽBE

Fotogram je fotografska umetnička tehnika koja se stvara bez upotrebe aparata. Na foto-papir koji je osetljiv na svetlo postavljaju se različiti predmeti. Na takav način kreiraju se ekspozicije koje se kasnije eksponiraju. Posle osvetljavanja papira i njegovog razvijanja, dobija se slika gde na crnoj pozadini imamo bele ili sive predmete, zavisno od dužine ekspozicije i providnosti upotrebljenih predmeta. Tehniku je 1838. osmislio Henri Foks Talbot.
Ružica Ristivojević rođena je 2000. godine u Šapcu. Nakon završene osnovne škole, upisuje Školu primenjenih umetnosti u Šapcu, obrazovni profil juvelir. Tokom školovanja, učestvovala je u različitim vannastavnim aktivnostima (...) i bila aktivan član fotografske sekcije (...) pod mentorstvom prof. Mihajla Simovića. Izlagala je na više kolektivnih izložbi u Šapcu, Beogradu...
Kao najznačajnije priznanje tokom školovanja izdvaja Nagradu za likovno stvaralaštvo koja je, 2019. godine, prvi put od nastanka škole, dodeljena u oblasti fotografije. Osvojila je prvu nagradu na konkursu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije na prvom takmičenju u oblasti klasičnih medija - fotografije, 2018. godine. Nakon završetka srednje škole, usavršavala se u oblasti montaže, programa za obradu fotografija i video materijala. Nakon godinu dana školovanja na Fakultetu za medije i komunikacije, napušta studije i 2020. godine upisuje Kameru na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Ovo je njena prva samostalna izložba.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1   

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account