logo skc

  

 

DO 10. JANUARA

JUGOSLAV VLAHOVIĆ: LAKI - 44 stripa u 4 slike o Srećnom čoveku

„Srećan čovek - Lucky man“ bila je tema međunarodnog konkursa karikature Muzeja moderne umetnosti u Surgutu u Sibiru, Rusija, 2011. godine, na kojem je Jugoslav Vlahović dobio 1. nagradu i bio gost festivala.

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

FORMA B

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

PETAK 18 – 28. FEBRUAR CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA izložba radova

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA

TELO U FOKUSU

U okviru projekta „Telo u fokusu“, biće predstavljeni radovi studenata III godine osnovnih studija, kao i I i II godine master studija Instituta za umetničku igru koji su nastali na predmetima: instalacije i performans, media lab - konceptualna umetnost i koncepcija umetničkog dela, koje vodi prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović.

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA predstavljanje radova studenata

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA

Miloš Topalović, klavir

Trenutno je student četvrte godine osnovnih studija Univerziteta „Anton Brukner“ u Lincu (Austrija) u klasi prof. Olega Marševa. Nastupao je na brojnim takmičenjima na kojima je ostvario više od 20 nagrada.

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA program: Betoven Sonata op

MARKO ŠERER, STRIP, ILUSTRACIJA, ANIMACIJA I DIZAJN

marko_sherer_02.jpg

DO 8. MAJA SREĆNA GALERIJA

CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA
Marko Šerer rođen je 1997. godine u Beogradu. Završio je srednju Školu za dizajn u Beogradu - smer tehničar dizajna grafike sa prestižnom diplomom „Vuk Karadžić“. Dobitnik je „Anjine nagrade“ 2015/16. koja se tokom školovanja dodeljuje najuspešnijem učeniku iz oblasti likovnog stvaralaštva. Osnovne akademske studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu upisao je školske 2016/17. godine na studijskom programu primenjena umetnost - grafika i knjiga. Tokom studija na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, u školskoj 2016/17. godini biva pohvaljen za radove malih formata, a u školskoj 2017/18. godini pohvaljen za studije iz slikanja velikog formata i osvaja nagradu „Miodrag Vujačić Mirski“ za portret. Dobitnik je nagrade „Beta i Rista Vukanović“ kao najbolji student na smeru grafika i knjiga na FPU, školske 2019/2020. godine, kada je i diplomirao na osnovnim akademskim studijama.
Sve vreme biva veoma zapažen u domenu stripa, ilustracije, dizajna i animacije. Na Međunarodnom salonu stripa SKC Beograd svoje radove izlaže devet puta, od 2011. do 2019. godine. Nagrađen je četiri puta: 2012. godine nagradom za najbolju ideju u takmičenju kandidata do 15 godina; 2014. godine nagradom prijatelja Salona; 2016. nagradom prijatelja Salona kao i zvaničnom nagradom za najbolji scenario i 2018. godine sa dve nagrade prijatelja Salona - „Stripoteke“ i knjižare „Delfi“.
Ilustrovao je: Čitanku za 5. razred osnovne škole za BIGZ školstvo 2019. godine; Čitanku za 7. razred osnovne škole za BIGZ školstvo 2019. godine; Knjigu iz matematike za predškolski uzrast za Kreativni centar 2020. godine; storibordove za istorijski film „Stefan - Kraljevski red vitezova“, 2015.
U oblasti dizajna, između ostalog, radio je: Vizuelni identitet pilot projekta „Obrazovni krug“ (Kros RTS, Matematički institut SANU, Francuski institut, Ministarstvo prosvete); Dizajn korica za knjigu Atletskog saveza Srbije „Atletski dragulji Srbije“ Stevana Kovačevića povodom 70 godina Atletskog saveza Srbije; Dizajn idejnog pobedničkog rešenja za maskotu Svetskog školskog prvenstva u odbojci 2016. u Beogradu; Redizajn vizuelnog identiteta Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu 2019. godine; Redizajn vizuelnog identiteta Geografskog fakulteta Univerziteta u Beogradu 2018. godine.
Radio je animirani kratkometražni promotivni film za MICROSOFT Development Center Serbia na projektu pod nazivom „Microsoft Inntrust“, 2018. godine.
Učestvovao na nagradnim i žiriranim konkursima, izložbama, umetničkim radionicama i drugim smotrama više od 30 puta (Međunarodni salon stripa SKC Beograd, međunarodni likovni konkurs „Radost Evrope“, Međunarodni sajam knjiga, Međunarodno bijenale ilustracije „Zlatno pero“, Balkanska smotra mladih strip autora...).
Ovo je njegova prva samostalna izložba!

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1   

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account