logo skc

  

  

 

NAJAVA

19. MEĐUNARODNI SALON STRIPA

30. 09 – 02. 10. 2022.

PETAK, 3. JUN U 19.00

Tatjana Jelić i Predrag Cerović: Finale touch

Finale touch kao zamisao nastao je početkom dvehiljaditih, izlagan 2009. u Galeriji SKC-a i 2011.

ČETVRTAK, 30. JUN U 19.00 VELIKA SALA

VLADIMIR B. PERIĆ: ETIDE

Predstavljanje knjige; učestvuju: Đorđe Đurđević i autor

ČETVRTAK, 9. JUN U 19.00 BAŠTA SKC-a

SVETKOVINA IGRE HEKATI

Interdisciplinarni ritualni teatar

ČETVRTAK, 16. JUN U 19.00

Izložba radova studenata odseka Primenjeno vajarstvo FPU u Beogradu / 1. i 2. deo

Studenti modula Primenjeno vajarstvo tokom studija izučavaju obimnu i specifičnu likovnu materiju u tri oblasti: skulptura u prostoru i arhitekturi

ČETVRTAK, 16. jun u 19.00 Studenti modula Primenjeno vajarstvo tokom studija

BOJANA BOJOVIĆ MILOŠEVIĆ: VARIJACIJE

bojana_bojovic_milosevic_3_.jpg

DO 8. FEBRUARA
PONEDELJAK - PETAK: 11.00-17.00 / SUBOTA: 11.00-15.00
subota: 11.00-15.00 ili u virtuelnoj formi na http://www.facebook.com/comicsfest i preko www.skc.rs

digitalna fotografija
Izložbu „Varijacije” čine fotografije i digitalni radovi nastali tokom 2020. godine u okviru istraživanja u oblasti digitalne fotografije na doktorskim umetničkim studijama Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.
Radovi predstavljaju vizuelnu igru pozadina koje sadrže ponavljanje geometrijskih oblika (linija, kvadrat, krug, trougao...), sagledanih kroz providne staklene objekte raznih formi i debljine sa različitim indeksom prelamanja. Ovako prelomljeni i deformisani paterni kreiraju zanimljive prikaze aludirajući na optičku umetnost.
Bojana Bojović Milošević (1978. Bor), diplomirala je 2001. na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na grupi za primenjenu grafiku, katedra za fotografiju u klasi profesora Branimira Karanovića. Magistrirala je 2010. godine na interdisciplinarnim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu na grupi za digitalnu umetnost. Godine 2019. upisuje doktorske umetničke studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Član je ULUPUDS-a od 2008. godine.
Profesionalni rad započinje po završetku osnovnih studija u Srednjoj školi za dizajn u Beogradu, gde predaje fotografiju i grafiku knjige. U periodu od 2007. do 2017. godine biva zaposlena u marketinškim agencijama BCA Mosaic i NewOne advertising na poziciji grafičkog dizajnera i art direktora, gde je angažovana na izradi grafičkih rešenja za brojne domaće i inostrane klijente. Od oktobra 2017. zaposlena je u Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u Beogradu kao predavač za oblasti fotografija i grafički dizajn. Stalni je saradnik agencije „Fabrika snova“, magazina za umetnost i kulturu „Zenit“ i SAE Instituta. Paralelno sa profesionalnom praksom bavi se umetničkom fotografijom. Izlagala je na brojnim kolektivnim izložbama i festivalima u zemlji i inostranstvu, kao i na jedanaest samostalnih izložbi. Dobitnik je: prve nagrade za kolekciju fotografija na 42. Festivalu kulture mladih Srbije, 2003. godine; bronzane medalje za kolekciju fotografija na Međunarodnom salonu umetničke fotografije minijature u Beogradu 2002. i prve nagrade za kolekciju fotografija na V izložbi fotografija u Nišu, 2001. godine.

 Bojana Bojović Milošević  Bojana Bojović Milošević  Bojana Bojović Milošević
 Bojana Bojović Milošević   

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account