logo skc

PETAK, 2. DECEMBAR U 19.00 VELIKA SALA

NIŠTA KOMERCIJALNO

pozorišna predstava

Opširnije

1 – 26. DECEMBAR

HAJDANA KOSTIĆ: MOJE DJETINjSTVO

crteži u kombinovanoj tehnici

1 – 26. DECEMBAR crteži u kombinovanoj tehnici Hajdana Kostić (1993) je slikarka i grafička dizajnerka iz Crne Gore. Diplomirala je grafički
Opširnije

SREDA, 14. DECEMBAR U 19.00

IZLOŽBA GRAFIČKIH LISTOVA STUDENATA FAKULTETA PRIMENjENIH UMETNOSTI

Izloženi grafički listovi nastali su u toku osnovnih akademskih studija na predmetu Grafika,

Opširnije

BILjANA CVETKOVIĆ: PRIČE IZ DALEKE ZEMLjE

biljana_cvetkovic_2.jpg

1 – 11. APRIL SREĆNA GALERIJA
CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA

serija crteža

Poetika ove serije klasičnih i digitalnih crteža Biljane Cvetković stilski varira između fantastičnog realizma i renesansnog crteža. U prostoru crteža pomaljaju se snoviđenja i onirički prikazi. Crteži odaju pojavu realnih objekata, živog i neživog postavljenog u nerealne međusobne odnose, gradeći originalne i prepoznatljive metafizičke svetove... „Zemlja daleka, gde god se nalazili... Daleko od severa, juga, istoka, zapada... Geografsku kartu daleke zemlje zaboraviš čim se probudiš...“
Biljana Cvetković rođena je 1975. godine. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti 1998, a magistrirala na istom fakultetu 2001, na odseku Slikarstvo. Član je ULUS-a od 2003. godine.
Izlagala je na brojnim zajedničkim izložbama i ostvarila šest samostalnih izložbi do sada (poslednja samostalna izložba održana je 2014. u galeriji ULUS-a).
Godine 2017. izrađuje 22 plakata povodom jubileja vezanog za život i delo Milutina Bojića „Sto godina plave grobnice“. Ova izložba iste godine obilazi brojne izložbene prostore u zemlji i inostranstvu.
Plakati su izlagani na sledećim mestima: Srpska kuća na Krfu, Grčka; hol Narodne biblioteke, Beograd; izložbeni prostor na 22. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, kao i brojnim drugim mestima i manifestacijama iste godine.
Bavi se ilustacijom i grafičkim dizajnom za knjige i časopise (ilustrovala je i pisala tekstove za „Politikin zabavnik“), kao i uređivanjem knjiga za strane i domaće klijente.

gallery1 gallery1 gallery1

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account