logo skc

  

 

DO 10. JANUARA

JUGOSLAV VLAHOVIĆ: LAKI - 44 stripa u 4 slike o Srećnom čoveku

„Srećan čovek - Lucky man“ bila je tema međunarodnog konkursa karikature Muzeja moderne umetnosti u Surgutu u Sibiru, Rusija, 2011. godine, na kojem je Jugoslav Vlahović dobio 1. nagradu i bio gost festivala.

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

FORMA B

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

PETAK 18 – 28. FEBRUAR CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA izložba radova

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA

TELO U FOKUSU

U okviru projekta „Telo u fokusu“, biće predstavljeni radovi studenata III godine osnovnih studija, kao i I i II godine master studija Instituta za umetničku igru koji su nastali na predmetima: instalacije i performans, media lab - konceptualna umetnost i koncepcija umetničkog dela, koje vodi prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović.

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA predstavljanje radova studenata

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA

Miloš Topalović, klavir

Trenutno je student četvrte godine osnovnih studija Univerziteta „Anton Brukner“ u Lincu (Austrija) u klasi prof. Olega Marševa. Nastupao je na brojnim takmičenjima na kojima je ostvario više od 20 nagrada.

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA program: Betoven Sonata op

ŠKOLA ZA DIZAJN, BEOGRAD: LINIJA

skola_za_dizajn_bgd_03.jpg

SREDA, 14 – 24. APRIL

CIKLUS IZLOŽBI: AFIRMACIJA MLADIH / STUDENTSKE IZLOŽBE

godišnja izložba radova foto sekcije
autori izložbe: Ranka Hrvaćanin i Goran Redžepi, profesori fotografije
Po rečima profesora Gorana Redžepija, ova izložba je presek rezultata polaznika foto sekcije Škole za dizajn iz Beograda sa republičkih takmičenja iz klasičnih likovnih medija - fotografija za učenike srednjih umetničkih škola, u periodu 2016-2019. godine, koja se održavaju pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, a u organizaciji Škole za dizajn iz Beograda. Dobijanje šanse da pokažu svoje radove i osvoje valorizovane nagrade izaziva lančanu reakciju interesovanja i angažovanja učenika u okvirima redovne nastave, ali pre svega u vannastavnim aktivnostima, kroz foto sekciju.
Kvalitet radova daleko je iznad nivoa standardnih radova nastalih u okvirima redovnog programa predmeta fotografije. Ovo potvrđuje veliki broj osvojenih nagrada na održanim republičkim takmičenjima, kao i republičkim i međunarodnim konkursima, pod patronatom FSS. Nekada vrlo aktivni učesnici na ovim takmičenjima, danas su uspešni studenti nekih od umetničkih fakulteta.
„Planom i programom u redovnoj nastavi, a kasnije i na Sekciji, obrađuju se likovni elementi sa aspekta fotografskog medija. Slobodna tema redovno je prisutna i učenici obrađuju teme po ličnom izboru. Glavni cilj Foto sekcije Škole za dizajn iz Beograda jeste da polaznike nauči da u moru digitalnih slika prepoznaju neophodan kvalitet za ono što fotografija mora posedovati, kako u tehničkom, tako i u estetskom pogledu. Uvođenjem klasičnih likovnih medija - fotografija, u kalendar republičkog takmičenja, od strane Ministarstva nauke prosvete i tehnološkog razvoja od školske 2016/2017. godine, članovi Foto sekcije dobijaju potreban zamajac i punu motivaciju za posvećen rad tokom priprema za takmičenje. S tim u vezi dosadašnje aktivnosti i rezultati polaznika sekcije su: pet nagrada, od prve do treće, na 1. republičkom takmičenju, gde su učešće uzela tri učenika; 27 nagrada, od prve do treće, na 2. republičkom takmičenju, gde je učestvovalo devet učenika; 14 nagrada, od prve do treće, na 3. republičkom takmičenju, na kome je učešće uzelo pet učenika. Za ovu izložbu odabrali smo radove na temu Linija sa kojima predstavljamo dosadašnja postignuća članova sekcije“, navodi, za ovu priliku, profesorka Ranka Hrvaćanin.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account