logo skc

  

  

 

PETAK, 3. JUN U 19.00

Tatjana Jelić i Predrag Cerović: Finale touch

Finale touch kao zamisao nastao je početkom dvehiljaditih, izlagan 2009. u Galeriji SKC-a i 2011.

ČETVRTAK, 30. JUN U 19.00 VELIKA SALA

VLADIMIR B. PERIĆ: ETIDE

Predstavljanje knjige; učestvuju: Đorđe Đurđević i autor

ČETVRTAK, 9. JUN U 19.00 BAŠTA SKC-a

SVETKOVINA IGRE HEKATI

Interdisciplinarni ritualni teatar

ČETVRTAK, 16. JUN U 19.00

Izložba radova studenata odseka Primenjeno vajarstvo FPU u Beogradu / 1. i 2. deo

Studenti modula Primenjeno vajarstvo tokom studija izučavaju obimnu i specifičnu likovnu materiju u tri oblasti: skulptura u prostoru i arhitekturi

ČETVRTAK, 16. jun u 19.00 Studenti modula Primenjeno vajarstvo tokom studija

ŠKOLA PRIMENJENIH UMETNOSTI, ŠABAC

skolaprimumsabac_02.jpg

17 – 28. MART
CIKLUS IZLOŽBI: AFIRMACIJA MLADIH / STUDENTSKE IZLOŽBE

deseta godišnja izložba radova sekcije za fotografiju i digitalnu grafiku
autor izložbe: prof. Mihailo Simović
Na jubilarnoj, desetoj po redu, tradicionalnoj godišnjoj izložbi Sekcije za fotografiju i digitalnu grafiju Škole primenjene umetnosti Šabac, izlagaće talentovani mladi autori za koje smo i prošle godine rekli „da im po talentu i uspelim radovima u domenu fotografije u Srbiji nema ravnih vršnjaka“. Sve dosadašnje izložbe polaznika ove Sekcije predstavljale su radove visokog stepena kvaliteta za koje se slobodno moglo reći da su skoro uvek bili „pokazni primeri“ uspelog rada vrhunskog kvaliteta i mnogim već afirmisanim autorima. Učenici Škole primenjenih umetnosti u Šapcu, koji su pokazanim rezultatima u domenu fotografije privilegovani da budu polaznici Sekcije za fotografiju i digitalnu grafiku škole, u ovom profilisanom nastavnom programu ulaze u magični i zavodljivi svet fotografije savladavajući kako osnove, tako i tajne fotografije i fotografskih tehnika i, kroz ovu sekciju, istražuju kreativne mogućnosti ovog medija. U okviru godišnjeg ciklusa rada Sekcije za fotografiju i digitalnu grafiku u Školi primenjenih umetnosti, učenici imaju priliku i mogućnost da steknu osnovna fotografska znanja i veštine, kao i da savladaju osnove kadriranja i fotografske kompozicije.
Istražujući kreativne mogućnosti likovnog izraza kroz medij fotografije u ambijentu sopstvenog okruženja, polaznici sekcije za fotografiju dolaze do autentičnih kompozicionih rešenja, različitih u doživljaju i interpretaciji.
Na njihovim radovima spremljenim za ovu izložbu pronalazimo male psihološke studije emotivnih stanja, od harmonično komponovanih pejzaža lirskih tonova, preko dokumentarnih zabeleški trenutaka svakodnevice, sve do dinamičnih prizora jakih ritmova i naglašenih dijagonala, dramatične atmosfere.
Polaznici ove sekcije svoju ljubav prema fotografiji neguju i nakon završetka škole, a pojedinim, najposvećenijim, ova ljubav postaje profesionalna orijentacija. Polaznici Sekcije za fotografiju i digitalnu grafiku u Školi primenjenih umetnosti u Šapcu, iz godine u godinu osvajaju nagrade na međunarodnim i republičkim izložbama.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1   

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account