logo skc

PETAK, 2. DECEMBAR U 19.00 VELIKA SALA

NIŠTA KOMERCIJALNO

pozorišna predstava

Opširnije

1 – 26. DECEMBAR

HAJDANA KOSTIĆ: MOJE DJETINjSTVO

crteži u kombinovanoj tehnici

1 – 26. DECEMBAR crteži u kombinovanoj tehnici Hajdana Kostić (1993) je slikarka i grafička dizajnerka iz Crne Gore. Diplomirala je grafički
Opširnije

UTORAK, 29. NOVEMBAR U 19.00 VELIKA SALA

Stihovi Dantea Aligijerija

Polazna tačka za ovo izdanje „Izvođenja poezije na filmu“ biće

Opširnije

SREDA, 14. DECEMBAR U 19.00

IZLOŽBA GRAFIČKIH LISTOVA STUDENATA FAKULTETA PRIMENjENIH UMETNOSTI

Izloženi grafički listovi nastali su u toku osnovnih akademskih studija na predmetu Grafika,

Opširnije

Merry Gospel Hor

merry_gospel_hor_.jpg

SREDA, 12. JUN U 20.00 VELIKA SALA

koncert

Merry Gospel Hor je prvi srpski gospel hor osnovan 2001. godine pod upravom dirigenta Marije Kuburić-Borović. Od samog osnivanja bazira svoj repertoar na delima crnačke duhovne i gospel muzike, kao i autorskim pesmama istog žanra mladih kompozitora i pevača. Hor danas ima oko četrdeset aktivnih članova, a originalna postavka bila je i ostala internacionalna, budući da ga čine pevači i ljubitelji gospela iz raznih delova sveta.

Merry Gospel Hor  broji mnogo nastupa na festivalima duhovne muzike u zemlji i inostranstvu među kojima su Somborske Muzičke svečanosti, Kalemegdanski sutoni, više celovečernjih koncerata na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine, Osorski muzički festival u Hrvatskoj, Festival duhovne muzike u Austriji, Letnje muzičke svečanosti u Kraljevu, Vreva festival u Beogradu, horski festival Slobodan Bursać u Zrenjaninu, celovečernji koncert na internacionalnom jazz&blues festivalu JAZZTRONIC i  još mnogi solistički koncerti kako u Beogradu, tako i širom Srbije.

Osnivač i dirigent  ovog jedinstvenog srpskog hora je Marija Kuburić Borović. Završila je SMŠ „Josip Slavenski”, Beograd, odsek klavir - klasa prof. Marte Šurev. Diplomirala je orgulje, klasa prof. Andrije Galuna, Akademija umetnosti Novi Sad, a magistrirala je na odseku za sociologiju, Filozofski fakultet u Beogradu 2010.

https://www.merrygospelchoir.com/

https://www.facebook.com/merrygospelchoir/

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account