logo skc

  

 

DO 10. JANUARA

JUGOSLAV VLAHOVIĆ: LAKI - 44 stripa u 4 slike o Srećnom čoveku

„Srećan čovek - Lucky man“ bila je tema međunarodnog konkursa karikature Muzeja moderne umetnosti u Surgutu u Sibiru, Rusija, 2011. godine, na kojem je Jugoslav Vlahović dobio 1. nagradu i bio gost festivala.

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

FORMA B

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

PETAK 18 – 28. FEBRUAR CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA izložba radova

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA

TELO U FOKUSU

U okviru projekta „Telo u fokusu“, biće predstavljeni radovi studenata III godine osnovnih studija, kao i I i II godine master studija Instituta za umetničku igru koji su nastali na predmetima: instalacije i performans, media lab - konceptualna umetnost i koncepcija umetničkog dela, koje vodi prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović.

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA predstavljanje radova studenata

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA

Miloš Topalović, klavir

Trenutno je student četvrte godine osnovnih studija Univerziteta „Anton Brukner“ u Lincu (Austrija) u klasi prof. Olega Marševa. Nastupao je na brojnim takmičenjima na kojima je ostvario više od 20 nagrada.

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA program: Betoven Sonata op

KOLIKO NE ZNAMO?

najava_ipb_tribina_28.11._nasa_foto_mlecni_put.jpg

ČETVRTAK, 28. NOVEMBAR U 19.00 VELIKA SALA

Tribina Instituta za fiziku u Beogradu

Nerešeni problemi u savremenoj nauci

Na tribini Instituta za fiziku koja u okviru inicijative „Nauka kroz priče” privlači veliku pažnju publike, u novoj sezoni saznaćete nešto neočekivano. Na tribini pod naslovom „Koliko ne znamo“, putujući kroz pitanja na koja savremena nauka još nije odgovorila, posetioci će iz nove perspektive sagledati raznolikost tema savremenih istraživanja, kao i njihov značaj za čoveka našeg doba.

Sa idejom da kroz ovakav, nepretenciozan pristup, podstaknu na razmišljanje i predstave tajne ljudskog poduhvata istraživanja prirode, učesnici će govoriti o najvećim nerešenim problemima nauke kroz primere iz više oblasti. Mnoga od ovih pitanja svakodnevno se istražuju, dok su druga skrajnuta, gotovo zabranjena, ili čak zaboravljena. Tribina će osvetliti složeni put naučnog saznanja - od privida da poznajemo određeni fenomen, raznih drugih predrasuda, preko neočekivanih otkrića i velikih dilema, do novih paradigmi koje menjaju ne samo nauku nego i svakodnevni život ljudi.

govore: dr Antun Balaž, Centar za izučavanje kompleksnih sistema Instituta za fiziku u Beogradu; dr Aleksej Tarasjev, Odeljenje za evolucionu biologiju Instituta za biološka istraživanja „Siniša Stanković“; dr Milan Stojanović, Astronomska opservatorija u Beogradu; dr Miljana Milojević, Odeljenje za filozofiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu; moderator: Slobodan Bubnjević, „Nauka kroz priče“

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account