logo skc

  

 

DO 10. JANUARA

JUGOSLAV VLAHOVIĆ: LAKI - 44 stripa u 4 slike o Srećnom čoveku

„Srećan čovek - Lucky man“ bila je tema međunarodnog konkursa karikature Muzeja moderne umetnosti u Surgutu u Sibiru, Rusija, 2011. godine, na kojem je Jugoslav Vlahović dobio 1. nagradu i bio gost festivala.

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

FORMA B

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

PETAK 18 – 28. FEBRUAR CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA izložba radova

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA

TELO U FOKUSU

U okviru projekta „Telo u fokusu“, biće predstavljeni radovi studenata III godine osnovnih studija, kao i I i II godine master studija Instituta za umetničku igru koji su nastali na predmetima: instalacije i performans, media lab - konceptualna umetnost i koncepcija umetničkog dela, koje vodi prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović.

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA predstavljanje radova studenata

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA

Miloš Topalović, klavir

Trenutno je student četvrte godine osnovnih studija Univerziteta „Anton Brukner“ u Lincu (Austrija) u klasi prof. Olega Marševa. Nastupao je na brojnim takmičenjima na kojima je ostvario više od 20 nagrada.

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA program: Betoven Sonata op

EKONOMIJA VAZDUHA

beograd_u_magli.jpg

ČETVRTAK, 27. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA
TRIBINA INSTITUTA ZA FIZIKU U BEOGRADU
Kako rešiti problem zagađenja?
Tokom poslednjih meseci mediji u Srbiji izveštavaju o visokim koncentracijama zagađujućih materija u brojnim gradovima. Suspendovane čestice PM10 i PM2,5 koje se često pominju su atmosferski aerosol, a potiču iz različitih izvora i mogu da predstavljaju prašinu, ostatske spaljivanja i razne druge, tečne i gasovite velike molekule koje dospevaju u pluća i sistem organa za disanje čoveka.
Istovremeno, poznato je da Srbija veoma bogata lignitom, niskokaloričnim ugljem čije sagorevanje doslovno održava domaću privredu, ali istovremeno predstavlja i jednu od većih pretnji po sredinu i zdravlje ljudi.
Smatra se da zagađanju doprinose i saobraćaj, toplane, ložišta, nesavesno spaljivanje i drugi izvori.
Na tribini Instituta za fiziku u okviru inicijative Nauka kroz priče odgovorićemo na pitanje koliko je aerozagađenje u Srbiji i koji su putevi za njegovo otklanjanje.
Uz predstavnike Srpske akademije nauka i umetnosti i međunarodne zdravstvene organizacije, na tribini između ostalih govore: dr Mira Aničić Urošević, Laboratorija za fiziku životne sredine, Institut za fiziku u Beogradu; dr Vladimir Đurđević, klimatolog, Fizički fakultet Univerziteta u Beogradu; moderator tribine je Slobodan Bubnjević, „Nauka kroz priče“.

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account