logo skc

  

 

DO 10. JANUARA

JUGOSLAV VLAHOVIĆ: LAKI - 44 stripa u 4 slike o Srećnom čoveku

„Srećan čovek - Lucky man“ bila je tema međunarodnog konkursa karikature Muzeja moderne umetnosti u Surgutu u Sibiru, Rusija, 2011. godine, na kojem je Jugoslav Vlahović dobio 1. nagradu i bio gost festivala.

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

FORMA B

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

PETAK 18 – 28. FEBRUAR CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA izložba radova

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA

TELO U FOKUSU

U okviru projekta „Telo u fokusu“, biće predstavljeni radovi studenata III godine osnovnih studija, kao i I i II godine master studija Instituta za umetničku igru koji su nastali na predmetima: instalacije i performans, media lab - konceptualna umetnost i koncepcija umetničkog dela, koje vodi prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović.

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA predstavljanje radova studenata

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA

Miloš Topalović, klavir

Trenutno je student četvrte godine osnovnih studija Univerziteta „Anton Brukner“ u Lincu (Austrija) u klasi prof. Olega Marševa. Nastupao je na brojnim takmičenjima na kojima je ostvario više od 20 nagrada.

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA program: Betoven Sonata op

DIVLJI GRADOVI: LICA I NALIČJA URBANIH DŽUNGLI

divlji_gradovi_lica_i_nalicja_urbanih_dzungli.jpg

ČETVRTAK, 30. SEPTEMBAR U 18.00 VELIKA SALA

Antropološki razgovori #13
učesnici: Nikola Kuprešanin, jedan od autora knjige „Divlji gradovi“,
Teodora Jovanović, istraživačica-saradnica u Etnografskom institutu SANU, Vanja Ristić, moderatorka
KSEA (Klub studenata etnologije i antropologije) i Klub putnika pozivaju vas da prisustvujete prezentaciji i diskusiji o knjizi „Divlji gradovi“.
Razgovaraćemo o urbanom i divljem, gradovima i metropolama, „nama“ i „njima“, vidljivom i nevidljivom; od emigrantskih borbi za opstanak, kontemplativnih tišina, preko razrušenih kvartova Bliskog istoka, do ledenih vrhova Aljaske i novorođenih azijskih megalopolisa.
Šta krije naličje gradova? Svaki grad je beskrajna biblioteka priča, nevidljivih i neispričanih. Hodamo i otkrivamo priče, stvaramo ih doživljavanjem, u večitoj potrazi za onom tankom crvenom niti koja ih (koja nas) sve povezuje.
„Divlji gradovi“ su treća knjiga Kluba putnika. Prethodile su joj „Neutabanim stazama“ (2009) i „Bantustan“ (2015). Ova knjiga zajednički je projekat Kluba putnika i izdavačke kuće „Imprimatur“. Knjiga ima sedam autora, jedanaest priča i isto toliko mapa.
Vidimo se!

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account