logo skc

  

 

SANJA DRVENICA, IVANA PAVLOVIĆ, JELENA ATANASIJEVIĆ: DIZAJN ENTERIJERA I ARHITEKTONSKIH SKLOPOVA

katalog_gu___2019_samostalna-2.jpg

SREDA, 26. FEBRUAR U 19.00 GALERIJA SKC NOVI BEOGRAD
izložba fotografija
Dr Jelena V. Atanasijević (1972) diplomirala je i magistrirala na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Godine 2009. odbranila je doktorsku disertaciju. Na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu zaposlena je kao vanredni profesor.
Mr Sanja Drvenica (1966) diplomirala je i magistrirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na odseku unutrašnje arhitekture. Vanredni profesor na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu.
Dr um. Ivana Pavlović (1979) diplomirala je na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Završila je magistarske i doktorske studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu zaposlena je kao vanredni profesor.
„Prikazana arhitektonska rešenja i detalji enterijera sve tri autorke na poseban način ukazuju na estetski kvalitet u rešavanju prostora. Lični rukopis autora je prisutan uz primenu jasnih funkcionalnih formi arhitektonskih sklopova. Svaki autor kroz svoju estetiku i kriterijume razrešava različite elemente prostora i struktura uobličavajući sve podsisteme arhitektonskih sklopova u sinhron plan jedinstvene sheme.“ (J. A.)

   

Pin It

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account