logo skc

  

 

Koncert za flautu i klarinet

Koncert za flautu i klarinet

 

UTORAK, 11. OKTOBAR U 20.00

VELIKA SALA

nastupaju : Ivana Bogdanović - flauta; Vladimir Gurbaj - klarinet; Ivan Milunović - klavirska saradnja
program: Bah, Mozart, Milhaud i Martinu

Na programu su dela Bacha, Mozarta, Milhauda i Martinua koja u originalu nisu pisana za ovaj sastav pa su samim tim drugačija u interpretativnom i tehničkom izvođenju. Interesantno je da je Mocartov duo pisan u Salzburgu gde su Ivana i Vladimir zajedno studirali. Bachova Matthaus Passion se ubraja u jedna od Bachovih najlepših dela. Milhaud je francuski moderni kompozitor i pedagog koji je dosta eksperimenisao sa jazzom i politonalnošću kao i Martinu kod kog se oseća i snažan uticaj češkog folklora.
Ivana Bogdanović rođena je 20. 5. 1980. godine u Beogradu. Muzičko obrazovanje započela u muz. školi „Binički“ u klasi prof. Vladimira Cvetkovića, a srednju muzičku školu završila je u Muzičkoj školi „Stanković“ u klasi prof. Marine Nenadović. 1999. upisuje FMU u Beogradu u klasi prof. Ljubiše Jovanovića, gde je diplomirala 2003. Iste godine nastavlja magistarske studije  na  jednom  od  najprestižnijih  univerziteta,  Univerzitet  „MOZARTEUM“ u Salzburgu u klasi prof. Irene Grafenauer. Redovan je  gost  na festivalima u Austriji,  Francuskoj, Nemačkoj: Salzburger Festspiele (Salzburg), Festival de musique (Saint Malo), Deutsche Kammer Akademie Neuss (Nemačka). Bila je član mnogih orkestara u zemlji i inostranstvu: Beogradska Filharmonija, Camerata Serbica, Bläserphilharmonie Salzburg, Camerata Baltica, Deutschekammerakademie Neuss, Salburg Chamber Soloists, Cairo Symphony Orchestra. Sa klarinetistom Vladimirom Gurbajem sarađuje još od srednje škole. Svirali su u različitim kamernim sastavima (duo, trio, kvartet) nastupajući na festivalima širom Evrope. Pohađala je majstorske kurseve kod Emanuel Pahuda, Michael Koflera, Aurel Nocoleta, Christian Lardea, Hert Mergl, Adrian Adorjana, Janosh Balinta, Will Offermansa, Mate Bekavca. Predavala je flautu u muzičkoj školi „J. Marinković“ u Vršcu i muzičkoj školi „Mokranjac“ u Beogradu.

Vladimir Gurbaj rođen je 27. 5. 1980. godine u Beogradu. Nižu i srednju muzičku školu završio je u Muzičkoj školi „Mokranjac“ u klasi profesora Aleksandra Nikolića. Od 2000. godine nastavlja  studije  na  jednom  od  najprestižnijih  univerziteta,  Univerzitet  „MOZARTEUM“ u Salzburgu. 2004. godine diplomira,  i  nakon toga nastavlja sa magistarskim  studijama.  Kao  stipendista  ERASMUSA  drugu  godinu  magistarskih  studija pohađao je na Univerzitetu Umetnosti  u Berlinu u klasi jednog od najeminentnijih pedagoga današnjice, profesora Francois Bende. Dobitnik  je  mnogobrojnih  nagrada  na  republičkim i  saveznim takmičenjima, kako u kategoriji klarineta tako i u kategoriji kamerne muzike. Redovan je  gost  na festivalima u Austriji,  Francuskoj, Italiji, Norveškoj: Salzburger Festspiele (Salzburg), Festival de musique (Saint Malo), Maggio MusicaleFiorentino (Firenze),  Chamber Music Festival (Stavanger). Kao kamerni muzičar sarađuje sa pijanistkinjom Emilijom Pinto sa kojom je održao brojne resitale u zemlji i inostranstvu kao i sa Bachus Quartetom, sa kojima je 2004. Godine u Austriji dobio specijalnu nagradu za izvođenje Bramsovog  klarinet-kvinteta. Sa flautistkinjom Ivanom Antić sarađuje još od srednje škole. Svirali su u različitim kamernim sastavima (duo, trio, kvartet) nastupajući na festivalima širom Evrope. Redovan je član  Bläserphilharmonie Mozarteum Salzburg i povremeno nastupa sa nekoliko orkestara u Evropi. Pohađao je Majstorske kurseve kod Mate Bekavca, Charles Neidicha, Martina Frosta, Clemens Hagena (kamerna muzika), Irene Grafenauer (kamerna muzika). Trenutno predaje klarinet u muzičkoj školi „Mokranjac“ u Beogradu.

Ivan Milunović

  rođen je 13. decembra 1982. godine u Beogradu. Niže i srednje muzičko obrazovanje završio u  školi „Josip Slavenski“. Srednje muzičko obrazovanje je stekao u muzičkoj školi „Josip Slavenski“. Diplomirao 2008. godine u klasi prof. Vladimira Stojnića na „Akademiji lepih umetnosti“, odsek za klavir. Tokom školovanja usavršavao se kod Dragana Trajića, Ljiljane Turlakov, Maje Apostolske, Danijele Dejanović, Sonje Radojković, Violete Hubač, Milene Ulmanski, Ljiljane Jevtić, Zorke Milivojević, Dorijana Leljaka, Vladimira Stojnića, Olivere Đurđević i Dejana Sinadinovića. Pored mnogobrojnih  nastupa kao korepetitor (solo-pevači, violina, violončelo), nastupao je kao solista na koncertima u galeriji Kulturnog centra, Etnografskom muzeju, Skupštini grada Beograda, Konaku knjeginje Ljubice, Zadužbini Kolarca, kao i na koncertima u Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu. Bio je aktivni učesnik seminara u Vrnjačkoj Banji pod rukovodstvom  prof.  Vladimira Stojnića kao i na seminaru E.P.T.A. u  Subotici. Učestvovao je kao korepetitor na masterklasu Katarine Jovanović u galeriji „Progres“ 2008. godine. Trenutno radi u muzičkoj školi „Mokranjac“.

Pin It

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account