logo skc

  

 

KONCERT KAMERNOG DUA „SINERGOS“

dsc_6887.jpg

SREDA, 30. OKTOBAR U 20.00 VELIKA SALA

MINA ČKOJIĆ, FLAUTA, I ANA NIKOLIĆ, FLAUTA
Mina Čkojić rođena je 1992. godine u Valjevu. Završila je osnovne akademske studije na FMU u Beogradu. Master studije je završila kako na FMU u Beogradu, u klasi Miomira Simonovića, tako i na Visokoj školi za muziku, u Majncu, Nemačka, u klasi Dejana Gavrića. Kao solista i orkestarski svirač, nastupala je na mnogobrojnim koncertima u zemlji i inostranstvu.
Od 2018. godine, svoju pažnju usmerila je na kamerno muziciranje, kao član dua „Sinergos“, zajedno sa Anom Nikolić, u okviru koga aktivno nastupa. Trenutno radi kao profesorka flaute u Muzičkoj školi „Živorad Grbić“, u rodnom Valjevu.
Ana Nikolić rođena je u Beogradu 1998. godine. Student je treće godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Ljubiše Jovanovića. Tokom školovanja je učestvovala na brojnim takmičenjima i osvajala nagrade u domaćoj i međunarodnoj konkurenciji. Pohađala je mnogobrojne majstorske kurseve u zemlji i inostranstvu, polaznik je Croaa Flute Academy, a svoje znanje i umeće unapređivala je sa eminentnim profesorima i sviračima. Član je Beogradskog duvačkog orkestra, kao i Filharmonije mladih.
Kamerni duo „Sinergos“ nastao je iz želje da se u zajedničkom radu izvodi, ne samo dobro poznati repertoar za dve flaute, već i da se istraži bogata literatura za flautu, kao i da se predstave i ona dela koja su ređe izvođena.
Zajednička ljubav i interesovanje za istraživanje zvuka flaute, kao i ljubav prema modernoj literaturi za flautu, doveli su do saradnje dua „Sinergos“ sa mladim srpskim autorima, kao i do prvog nastupa i osvojene nagrade na takmičenju u okviru Festivala savremene muzike „ReConstruction“, u februaru 2019. godine. S podjednakom ljubavlju i žarom izvode dela svih epoha, od baroka do danas.

Pin It

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account