logo skc

  

 

DO 10. JANUARA

JUGOSLAV VLAHOVIĆ: LAKI - 44 stripa u 4 slike o Srećnom čoveku

„Srećan čovek - Lucky man“ bila je tema međunarodnog konkursa karikature Muzeja moderne umetnosti u Surgutu u Sibiru, Rusija, 2011. godine, na kojem je Jugoslav Vlahović dobio 1. nagradu i bio gost festivala.

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

FORMA B

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

PETAK 18 – 28. FEBRUAR CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA izložba radova

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA

TELO U FOKUSU

U okviru projekta „Telo u fokusu“, biće predstavljeni radovi studenata III godine osnovnih studija, kao i I i II godine master studija Instituta za umetničku igru koji su nastali na predmetima: instalacije i performans, media lab - konceptualna umetnost i koncepcija umetničkog dela, koje vodi prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović.

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA predstavljanje radova studenata

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA

Miloš Topalović, klavir

Trenutno je student četvrte godine osnovnih studija Univerziteta „Anton Brukner“ u Lincu (Austrija) u klasi prof. Olega Marševa. Nastupao je na brojnim takmičenjima na kojima je ostvario više od 20 nagrada.

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA program: Betoven Sonata op

Slavica Mijović: San o letenju

dsc_0006.jpg

PETAK, 19. MART 11.00-18.00

izložba crteža

Izložbu „San o letenju“ čine monumentalni crteži izvedeni tehnikom grafita, sepije, laviranog tuša i akvarela na papiru. Crteži su nastali u periodu od 2016. do 2020. godine kao rezultat autorkinog istraživanja na temu slobode u spoljašnjem svetu i mikrosvetu individue. Neodoljivom crtačkom lakoćom umetnica stvara hibridni svet mora i neba. U vlastitom mikrokosmosu ona leti, lebdi, pliva i rastače se i nanovo stvara. Ispituje krucijalne životno-filozofske teme indirektno ostavljanjem znakovnih poruka, za čije tumačenje je potreban intencijalni prefiks. Semantička čvorišta njenih umetničkih samorealizacija su iranski poetski tekst „Govor ptica“ Šejh Atara, poezija Branka Miljkovića i mitološki tekstovi. To duhovno putovanje trinaest ptica – trinaest karaktera koji prolaze kroz sedam dolina izazova i prepreka dovodi autorku na put spoznaje i konačnog otkrovenja suštine do tada skrivene u najvećim dubinama nje same. Ovaj ciklus je priča o inicijaciji. Njen svet duhovnih autoportreta je originalan, fantastičan, suptilan, ali i snažan i jezgrovit. U tom interaktivnom dijalogu sa sopstvom autorka kroz animalne forme pita, poručuje i odgovara. Slavičini feniksi, ptice, morski zmajevi su ideje, misli, žudnja za životom u njegovom punom intenzitetu, iako svojom krhkošću krila odaju utisak nastajanja i nestajanja u jednom dahu, potezu, zamahu. Permanentna traganja, nedostižni ciljevi, neuhvatljiva sloboda zapravo su večiti podsticaji - procesi značajniji, ispunjeniji i lepši od svih konačnosti, savršenstava i istina. To je suština stvaranja umetnosti.

Slavica Mijović (1981. Kragujevac) osnovne akademske studije završila je na Fakultetu umetnosti u Prištini 2005. godine. Magistrirala 2008. god. na likovnoj grafici u klasi prof. Tomislava Trifića. Proglašena je za najboljeg studenta na Fakultetu umetnosti. Njena dela nalaze se u privatnim kolekcijama u Srbiji i Crnoj Gori. Živi i radi u Podgorici.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1   

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account