logo skc

  

 

DO 10. JANUARA

JUGOSLAV VLAHOVIĆ: LAKI - 44 stripa u 4 slike o Srećnom čoveku

„Srećan čovek - Lucky man“ bila je tema međunarodnog konkursa karikature Muzeja moderne umetnosti u Surgutu u Sibiru, Rusija, 2011. godine, na kojem je Jugoslav Vlahović dobio 1. nagradu i bio gost festivala.

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

FORMA B

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

PETAK 18 – 28. FEBRUAR CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA izložba radova

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA

TELO U FOKUSU

U okviru projekta „Telo u fokusu“, biće predstavljeni radovi studenata III godine osnovnih studija, kao i I i II godine master studija Instituta za umetničku igru koji su nastali na predmetima: instalacije i performans, media lab - konceptualna umetnost i koncepcija umetničkog dela, koje vodi prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović.

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA predstavljanje radova studenata

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA

Miloš Topalović, klavir

Trenutno je student četvrte godine osnovnih studija Univerziteta „Anton Brukner“ u Lincu (Austrija) u klasi prof. Olega Marševa. Nastupao je na brojnim takmičenjima na kojima je ostvario više od 20 nagrada.

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA program: Betoven Sonata op

RADOVI I IZLOŽBE KOJI TEMATIZUJU PANDEMIJU KOVID 19

kovid.jpg

UTORAK, 8. DECEMBAR U 19.00 VELIKA SALA
ciklus: Video pregled aktuelne umetnosti

projekcije video inserata i razgovor
Kada se umetnost pomene u kontekstu pandemije Kovid 19, priča najčešće vodi u smeru zatvaranja institucija kulture i otkazivanja programa, te i ekonomskih i drugih problema koje to donosi kako umetnicima, tako i drugim radnicima u polju umetnosti. Međutim, mnogi od njih nisu pristali na ulogu žrtve i svojim radovima i izložbama ostvaruju aktivan doprinos tumačenja stanja u koje nas je ta pandemija dovela, i ti doprinosi su vredni pomena. Oni su vrlo raznoliki. Samo kada se kineska umetnička scena uzme u obzir, dijapazon pristupa prilično je širok. Kreće se od dokumentarizma „Foto Peking“ izložbe i postavke više hiljada slika i predmeta u bivšoj improvizovanoj bolnici u Vuhanu, preko gotovo socrealističke izložbe „Jedinstvo snage“ u Narodnom muzeju Kine u Pekingu, koja je realizovana u saradnji sa Udruženjem umetnika Kine i Asocijacijom kaligrafa Kine, do visoko metaforičke izložbe pod nazivom „Krpljenje oblaka“ Jina Zajushena u Centru za nasleđe umetnost i tekstil u Hongkongu. Od mnoštva izložbi koje su poslednjih meseci u Kini tematizovale stanje pandemije, kao najrazvijenije u idejnom smislu pokazale su se „Refleksije u doba vanrednog stanja“ u „Ulens“ centru za savremenu umetnost u Pekingu. Ona je uključila i teme poput migracija i solidarnosti, biopolitike i odnosa ljudskog spram neljudskog, a pored kineskih uključile i umetnike poput Mike Rotenberga, Pjera Igija i grupe „Forenzička arhitektura“. Naravno, i u drugim delovima sveta otvaraju se izložbe sa tom temom, a njoj se posvećuju i filmski festivali poput „Oberhauzena“, u čijem ovogodišnjem programu, iz koga će biti prikazani inserti, jeste tema izolacije artikulisana kroz seriju filmova koji tretiraju pogled kroz prozor, uz striktnu podelu stvarnosti sa dve strane stakla. Od solo izložbi koje se sada mogu videti na tu temu izdvaja se „Ja ću preživeti“ Hito Štejerl, koja je otvorena u prostoru K21 u Diseldorfu.

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account