logo skc

  

 

MIHAJLO DRAGAŠ I ANA PRODANOVIĆ: ČOVEK U VREMENU

Mihajlo_Dragas_I_krho_telo_para_olovni_glas,_sto_spavao_budan_je_u_moru.jpg

 

PETAK, 20. FEBRUAR U 19.00 (traje do 30. marta)

GALERIJA SKC

izložba grafika i crteža
Izložba „Čovek u vremenu” je likovni odgovor dvoje mladih umetnika na uvek aktuelna pitanja o čovekovom odnosu prema beskrajnom unutar i izvan njega.

Crteži i grafike Mihajla Dragaša bave se procesima koji se odvijaju u dubinama ljudske duše, težnjom da se ispuni duhovna praznina,  nadjača zverska priroda, i pronađe smisao sopstvenog  postojanja. Radovi obiluju dramatičnim sudarima figura i teškim zatvorenim prostorima bez jasne naznake o onome što je iza ograde. Jer, ono što zapravo ispunjava taj prostor, a šta su te iste figure u nemogućnostida shvate jeste potpuna duhovna praznina koja se širi velikom brzinom.

Radovi Ane Prodanović bave se procesima koji se odvijaju  večno i nezavisno od čoveka (kruženjematerije i energije) i varijacija su na temu odnosa čoveka i prirodnih procesa i njegovog života naspram večnosti. Asociraju na promene agregatnih stanja, površinske slojeve zemlje, kristalizaciju, ostatke biljaka, ili mikroskopski izgled tkiva... Nameću se filozofska pitanja o svrsi postojanja, u  današnjem kontekstu sve očiglednijih (ekoloških) promena nastalih društvenim nemarom, i apokaliptičnih predviđanja.

Mihajlo Dragaš (Čapljina, 1991) diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2014, na smeru animacija. Trenutno na  master studijama na istom fakultetu. Nagrađivan  više puta iz oblasti animiranog filma i grafike.

Ana Prodanović (Čačak, 1991) diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2014, na smeru grafika i knjiga i trenutno je na  master studijama na istom fakultetu. Nagrađena nekoliko puta za grafičke listove.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1

Pin It

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account