logo skc

  

 

DO 10. JANUARA

JUGOSLAV VLAHOVIĆ: LAKI - 44 stripa u 4 slike o Srećnom čoveku

„Srećan čovek - Lucky man“ bila je tema međunarodnog konkursa karikature Muzeja moderne umetnosti u Surgutu u Sibiru, Rusija, 2011. godine, na kojem je Jugoslav Vlahović dobio 1. nagradu i bio gost festivala.

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

FORMA B

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

PETAK 18 – 28. FEBRUAR CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA izložba radova

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA

TELO U FOKUSU

U okviru projekta „Telo u fokusu“, biće predstavljeni radovi studenata III godine osnovnih studija, kao i I i II godine master studija Instituta za umetničku igru koji su nastali na predmetima: instalacije i performans, media lab - konceptualna umetnost i koncepcija umetničkog dela, koje vodi prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović.

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA predstavljanje radova studenata

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA

Miloš Topalović, klavir

Trenutno je student četvrte godine osnovnih studija Univerziteta „Anton Brukner“ u Lincu (Austrija) u klasi prof. Olega Marševa. Nastupao je na brojnim takmičenjima na kojima je ostvario više od 20 nagrada.

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA program: Betoven Sonata op

Kulturni centar Gornji Milanovac

grand-prix_bijenala_1.jpg

SREDA, 3. MART 11.00-18.00
Iz zbirke međunarodnog Bijenala umetnosti minijature

izložba odabranih radova
Zbirka međunarodnog bijenala umetnosti minijature je reprezent jedinstvene svetske manifestacije umetnosti malog formata. Zbirku čine radovi koje su organizatori Milanovačkog Bijenala, počev od prve izložbe 1989. godine, dobijali na poklon, otkupljivali, ili su kao nagrađeni trajno ostali u vlasništvu Kulturnog centra Gornji Milanovac. Zbirka trenutno broji više od 1.500 radova iz svih oblasti likovnog, primenjenog i ostalih oblika vizuelnog stvaralaštva. Kroz ovu izložbu mogu se sagledati originalni, najbolji radovi poznatih i priznatih domaćih i stranih autora koji su se profesionalno iskazali u oblasti minijature kao izuzetno zahtevnog načina stvaralačkog i kreativnog pristupa, i ličnom idejom obojenog savremenog umetničkog izraza. Kroz zbirku koja je stvarana trideset godina ujedno se mogu pratiti određena kretanja i trendovi u savremenoj umetnosti u svetskim okvirima, u oblastima crteža, slikarstva, skulpture, grafike, primenjene umetnosti, fotografije. Na izložbama prosečno učestvuju autori iz trideset do četrdeset zemalja sveta sa svih kontinenata. Održavajući stalan kvalitet i kredibilitet manifestacije već pune tri decenije, Kulturni centar Gornji Milanovac, kao organizator, uz veliku pomoć Opštine i Ministarstva kulture Republike Srbije, nastavlja veliku misiju jedinstvene i jedne od najprestižnijih manifestacija umetnosti malog formata u svetskim razmerama u cilju velikog zajedničkog projekta – stvaranja muzeja minijatura u Gornjem Milanovcu. Muzej bi bio najveće priznanje i zahvalnost za sve dosadašnje učesnike koji su na 15 dosadašnjih izložbi, njih više od 8.000, najširoj javnosti predstavili oko 12.000 radova.

mt_gallry:

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account