logo skc

  

 

DO 10. JANUARA

JUGOSLAV VLAHOVIĆ: LAKI - 44 stripa u 4 slike o Srećnom čoveku

„Srećan čovek - Lucky man“ bila je tema međunarodnog konkursa karikature Muzeja moderne umetnosti u Surgutu u Sibiru, Rusija, 2011. godine, na kojem je Jugoslav Vlahović dobio 1. nagradu i bio gost festivala.

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

FORMA B

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

PETAK 18 – 28. FEBRUAR CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA izložba radova

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA

TELO U FOKUSU

U okviru projekta „Telo u fokusu“, biće predstavljeni radovi studenata III godine osnovnih studija, kao i I i II godine master studija Instituta za umetničku igru koji su nastali na predmetima: instalacije i performans, media lab - konceptualna umetnost i koncepcija umetničkog dela, koje vodi prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović.

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA predstavljanje radova studenata

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA

Miloš Topalović, klavir

Trenutno je student četvrte godine osnovnih studija Univerziteta „Anton Brukner“ u Lincu (Austrija) u klasi prof. Olega Marševa. Nastupao je na brojnim takmičenjima na kojima je ostvario više od 20 nagrada.

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA program: Betoven Sonata op

JELENA MERKUR: NEOPLASTIK/SPIRITUALNA GEOMETRIJSKA APSTRAKCIJA

07.jpg

PETAK, 15. JANUAR OD 11.00 DO 18.00

izložba slika
Izložbu čine slike izvedene tehnikom akrilik na platnu. Projekat je nastao početkom 2020. kao rezultat optimističke reakcije autorke na aktuelnu situaciju, masovnu paniku, teskobu i nesigurnost. Početni inspirativni impuls za likovnu poetiku umetnica je pronašla u apstraktnom svetu Pita Mondrijana i teozofijskim dimenzijama kosmičkih vibracija. Estetika „Neoplastika“ je originalna, zavodljiva i uzvišena. Jednako se obraća i oku i umu i srcu, univerzalnim jezikom, čistim jednostavnim formama površinskog nefigurativnog slikarstva. „Neoplastik“ kreira nove vizure stvarnosti, upućuje na kontemplaciju i otvara portal interpersonalne realnosti u kojoj će i sam posmatrač biti podstaknut na odvažno razmišljanje.
„Umetnost je viša od stvarnosti i nema direktne veze sa njom. Da bi se čovek približio spiritualnom u umetnosti, realnost mu je od male koristi jer je ona suprotna od spiritualnog. Nalazimo se u prisustvu apstraktne umetnosti. Umetnost bi trebalo da bude iznad realnosti, u suprotnom ne bi imala vrednost za čoveka.“ Pit Mondrijan 1914.
Jelena Merkur (1969. Beograd) osnovne akademske studije slikarstva završila je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1994, magistrirala 1997, doktorirala 2014. Dobitnica je nagrade za mozaik, portret i nagrade Skupštine grada Beograda Sekretarijata za kulturu. Bavila se ilustracijom udžbenika od kojih je najznačajniji „Le français à travers l’art“ (Francuski kroz umetnost) namenjen studentima Univerziteta umetnosti. Od 1997. do 2005. radila je kao asistent na Fakultetu likovnih umetnosti i Akademiji lepih umetnosti. Izlagala je na 20 samostalnih i preko 60 kolektivnih izložbi. Njena likovna dela nalaze se u privatnim kolekcijama u Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Danskoj, Velikoj Britaniji... Član je ULUS-a. Živi i stvara u Beogradu.

 Jelena Merkur  Jelena Merkur  Jelena Merkur
 Jelena Merkur   

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account