logo skc

PETAK, 2. DECEMBAR U 19.00 VELIKA SALA

NIŠTA KOMERCIJALNO

pozorišna predstava

Opširnije

1 – 26. DECEMBAR

HAJDANA KOSTIĆ: MOJE DJETINjSTVO

crteži u kombinovanoj tehnici

1 – 26. DECEMBAR crteži u kombinovanoj tehnici Hajdana Kostić (1993) je slikarka i grafička dizajnerka iz Crne Gore. Diplomirala je grafički
Opširnije

SREDA, 14. DECEMBAR U 19.00

IZLOŽBA GRAFIČKIH LISTOVA STUDENATA FAKULTETA PRIMENjENIH UMETNOSTI

Izloženi grafički listovi nastali su u toku osnovnih akademskih studija na predmetu Grafika,

Opširnije

Izložba radova studenata odseka Primenjeno vajarstvo FPU u Beogradu / 1. i 2. deo

6_25.jpg

ČETVRTAK, 16. jun u 19.00

Studenti modula Primenjeno vajarstvo tokom studija izučavaju obimnu i specifičnu likovnu materiju u tri oblasti: skulptura u prostoru i arhitekturi – skulptura koja čini integralni deo arhitekture, urbanih i slobodnih prostora; memorijalna skulptura – skulptura memorijalnog obeležavanja istorijskih zbivanja i ličnosti – od najjednostavnijih skulptorskih oblika do složenijih spomeničkih i prostornih zahvata u ovoj oblasti. Izučavaju i sitnu plastiku i medaljerstvo – oblikovanje medalja, plaketa, novca, nakita, suvenira i drugih upotrebnih predmeta.

Na ovoj izložbi prikazani su radovi studenata različitih generacija sa raznih nivoa studija na modulu Primenjeno vajarstvo, nastali u okviru nastave na fakultetu. Izabrani radovi pružaju uvid u raznovrsnost ideja i različitost u idejnom pristupu pri realizaciji, od figurativnog vajarstva, do apstrahovane forme, bilo da su radovi nastali tehnikom neposrednog izvođenja u različitim vrstama materijala, bilo postupkom rada u glini, materijala odlivenih u gipsu, kasnije i u metalu.

Slobodno i neočekivano poigravanje likovnim elementima u predstavljenim skulpturama pokazuje postavljeni zahtev ka kvalitetnoj i estetski određenoj realizaciji u klasičnim materijalima kao što su kamen, drvo, metal, terakota, u savremenim materijalima kao i kombinovanjem različitih materijala.

Teme i motivi koji se mogu uočiti problematizuju pojedinačne odnose studenata prema fenomenu oblika i prostora, kao i prema stvarnosti koja izvire iz njih i koja ih okružuje.

Julijana Protić

 

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1   

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account