logo skc

PETAK, 2. DECEMBAR U 19.00 VELIKA SALA

NIŠTA KOMERCIJALNO

pozorišna predstava

Opširnije

1 – 26. DECEMBAR

HAJDANA KOSTIĆ: MOJE DJETINjSTVO

crteži u kombinovanoj tehnici

1 – 26. DECEMBAR crteži u kombinovanoj tehnici Hajdana Kostić (1993) je slikarka i grafička dizajnerka iz Crne Gore. Diplomirala je grafički
Opširnije

SREDA, 14. DECEMBAR U 19.00

IZLOŽBA GRAFIČKIH LISTOVA STUDENATA FAKULTETA PRIMENjENIH UMETNOSTI

Izloženi grafički listovi nastali su u toku osnovnih akademskih studija na predmetu Grafika,

Opširnije

IZ ZBIRKE MEĐUNARODNOG BIJENALA UMETNOSTI MINIJATURE

betibriceljobr.jpg

9 - 30. MART

Kulturni centar Gornji Milanovac, izložba odabranih radova
Zbog mogućnosti da se kroz ovu izložbu prate određena kretanja i trendovi u savremenoj umetnosti najširih razmera, Bijenale minijature ima veliki značaj. Tim pre što na izložbama u proseku učestvuju umetnici iz 30-40 zemalja sveta, sa svih kontinenata, iz svih oblasti likovnog i primenjenog stvaralaštva: slikarstva, grafike, crteža, skulpture, primenjene umetnosti, fotografije i intermedija. Održavajući kvalitet i kredibilitet manifestacije već više od tri decenije, Kulturni centar, kao stalni organizator, uz veliku pomoć Opštine Gornji Milanovac i Ministarstva za kulturu Republike Srbije, nastavlja veliku misiju jedinstvene i jedne od najprestižnijih manifestacija umetnosti malog formata na svetskom nivou.
Mećunarodni bijenale jeste jedinstvena svetska manifestacija umetnosti malog formata. To podrazumeva da radovi u bilo kojoj vizuelnoj tehnici, likovni i primenjeni, ne smeju biti veći od 10 x 10 cm, dvodimenzionalni, i 10 x 10 x 10 cm u tri dimenzije.
Aprila 2022. godine, u Modernoj galeriji Kulturnog centra u Gornjem Milanovcu, biće održana 16. izložba po redu. Na šesnaest dosadašnjih izložbi učestvovalo je više od 9.000 odabranih umetničkih stvaralaca sa oko 13.000 radova. Broj učesnika na konkursu znatno je veći. Zbirku čine radovi koje su organizatori manifestacije, počev od prve izložbe, 1989. godine, dobijali na poklon, otkupljivali, ili su, kao nagrađeni radovi, trajno ostali u vlasništvu Bijenala. Ona trenutno broji više od 1.500 radova iz svih oblasti likovnog, primenjenog i uopšte vizuelnog stvaralaštva. Sa svakom novom izložbom fond radova se uvećava sve više.

Radoš Gačić

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account