logo skc

  

 

INDIJA ZA POČETNIKE

DSC_0382aa.jpg

 

PONEDELJAK, 18. JANUAR 2016. U 19.00 (TRAJE DO 29. JANUARA)

GALERIJA SKC

izložba fotografija
Fotografije su nastale tokom putovanja šestoro prijatelja zapadnom obalom Indije – od Mumbaija do Trivandruma oktobra 2015. godine. Objektivom fotoaparata zabeležen je svakodnevni život stanovnika ove mnogoljudne države, bogata i koloritna kulturna baština i nesvakidašnji prizori iz živopisne prirode. Autori su se prvi put susreli sa Indijom. Iako iza sebe imaju zavidan staž svetskih putnika ovde su osetili odsustvo vremena i iskonsku pripadnost živog i neživog sveta jednom i univerzalnom.
Autori su: Mirna Gaćeša, projektni menadžer u IT-u a u fotografiji je našla slobodu i protivtežu odgovornom i zahtevnom zanimanju. Mirnina fotografija je pronašla svoje stalnu temu i inspiraciju u njenim najvećim životnim strastima - putovanjima u najudaljenije krajeve planete i raznovrsnim svetskim kuhinjama.
Nemanja Radovanović, freelance fotograf i dizajner, tango plesač, muzičar amater i čovek koji je uspeo da ostvari najveći životni cilj - da se bavi stvarima koje ga ispunjavaju. Fotografija je samo jedna od njih.
Dušan Lopušina - Voli da se igra  rečima, zaustavlja vreme na fotografijama, otkriva ovaj i nove svetove pravljenjem muzike i putovanjima, fascinira ga oblikovanje javnog mnenja.
Aleksandar Bogdanović – aktivista i kosmopolita. Ne fotografiše, ali menja svet rečima. Pretvara ih u društveno angažovane inicijative.
Sanja Soltić je uspešna frontend programerka, mada je život mogao da je odvede i sasvim drugim putem. Ples, muzika, fotografija i kreativne stvari su Sanjina omiljena polja interesovanja, kojima se prepušta posle odgovornog posla.
„Stopili smo se zajedno sa peskom, zvukom okeana, voćem i parotama koje nas ljutinom bude iz zena u koji smo začas uplovili. Učimo da plivamo između talasa u kontinuitetu, voda nas nosi, možemo da zaronimo i slušamo talase iznutra, možemo sa razdaljine da gledamo u raj pod palmama daleko na obali. Imamo utisak da je zemlja na kojoj smo naša, ali to nema veze sa osećajem imovine, već pripadnosti. …Krava je ovde neko, a ne nešto. Moraš da je zamoliš da se skloni sa puta. Šeta gde hoće, uživa, odmara. …Doručkujemo sa pogledom na pučinu i krdo krava koje uživaju na jutarnjem suncu kilometrima duge, a potpuno puste plaže.“ (iz beleški Dušana Lopušine, jednog od putnika)

 Indija za početnike  Indija za početnike  Indija za početnike
 Indija za početnike  Indija za početnike  

Pin It

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account