logo skc

  

 

DO 10. JANUARA

JUGOSLAV VLAHOVIĆ: LAKI - 44 stripa u 4 slike o Srećnom čoveku

„Srećan čovek - Lucky man“ bila je tema međunarodnog konkursa karikature Muzeja moderne umetnosti u Surgutu u Sibiru, Rusija, 2011. godine, na kojem je Jugoslav Vlahović dobio 1. nagradu i bio gost festivala.

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

FORMA B

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

PETAK 18 – 28. FEBRUAR CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA izložba radova

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA

TELO U FOKUSU

U okviru projekta „Telo u fokusu“, biće predstavljeni radovi studenata III godine osnovnih studija, kao i I i II godine master studija Instituta za umetničku igru koji su nastali na predmetima: instalacije i performans, media lab - konceptualna umetnost i koncepcija umetničkog dela, koje vodi prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović.

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA predstavljanje radova studenata

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA

Miloš Topalović, klavir

Trenutno je student četvrte godine osnovnih studija Univerziteta „Anton Brukner“ u Lincu (Austrija) u klasi prof. Olega Marševa. Nastupao je na brojnim takmičenjima na kojima je ostvario više od 20 nagrada.

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA program: Betoven Sonata op

KOSTA KOSOVAC: DŽEMPERI ZA KAMENJE

dzemperi.jpg

SREDA, 7. JUL U 19.00 VELIKA SALA

„Pesnici dolaze do svojih pesničkih inspiracija najčešće kroz literaturu koju čitaju, a samo pravi rođeni pesnici i drugi umetnici, do svojih knjiga, pesama, pripovedaka, drama, poezije - proze dolaze tako što ih inspiriše sam život. Samo ono što se samo iz nas izlije, iznedri, može se nazvati autentičnim i našim. Mladi pesnik Kosta Kosovac ove svoje pesme duguje samom sebi. I kada mu je pesma sročena u najstrožoj formi, u rimovanim strofama i u sonetnom obliku, sve je iz njega poteklo - i osećaj, i misao, i zvuk i slika.
Poeziju piše iz stečenog iskustva, iz života koji je prirodno življen: ,Nit se život ikad uči napamet.’
Sve je kod ovog mladog pesnika prirodno, sve živo i u ljubavi i dobroti rođeno, ništa namešteno, pozajmljeno, ništa tuđe, sve njegovo od naslova pesme do same pesme. Naslov i pesma kod Koste, kao i kod Branka Miljkovića ,vode ljubav’.
Iz ove rukoveti neobjavljenih pesama izdvaja se antologijska pesma ,Poezija’ objavljena u listu ,Politika’ u Kulturnom dodatku 9. marta 2019. godine. Autor ove male beleške o poeziji ovog pesnika ima samo jednu primedbu i želju da u svojoj poeziji pesnik Kosta Kosovac inspiraciju potraži u veselim prostorima radosti.“ Dragan Kolundžija

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account