logo skc

  

 

DO 10. JANUARA

JUGOSLAV VLAHOVIĆ: LAKI - 44 stripa u 4 slike o Srećnom čoveku

„Srećan čovek - Lucky man“ bila je tema međunarodnog konkursa karikature Muzeja moderne umetnosti u Surgutu u Sibiru, Rusija, 2011. godine, na kojem je Jugoslav Vlahović dobio 1. nagradu i bio gost festivala.

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

FORMA B

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

PETAK 18 – 28. FEBRUAR CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA izložba radova

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA

TELO U FOKUSU

U okviru projekta „Telo u fokusu“, biće predstavljeni radovi studenata III godine osnovnih studija, kao i I i II godine master studija Instituta za umetničku igru koji su nastali na predmetima: instalacije i performans, media lab - konceptualna umetnost i koncepcija umetničkog dela, koje vodi prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović.

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA predstavljanje radova studenata

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA

Miloš Topalović, klavir

Trenutno je student četvrte godine osnovnih studija Univerziteta „Anton Brukner“ u Lincu (Austrija) u klasi prof. Olega Marševa. Nastupao je na brojnim takmičenjima na kojima je ostvario više od 20 nagrada.

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA program: Betoven Sonata op

Stihovi Emili Dikinson

program_filmforuma_25_maj.jpg

UTORAK, 25. MAJ U 19.00 VELIKA SALA

ciklus: Izvođenje poezije na filmu
tema: Stihovi Emili Dikinson
predavanje i razgovor sa analizom isečaka iz filmova
predavači: Tijana Savatić i Stevan Vuković
Sedmo izdanje ciklusa „Izvođenje poezije na filmu“ biće posvećeno mapiranju filmova u kojima se citiraju stihovi Emili Dikinson, i analizi načina na koji ti stihovi utiču na razvoj naracije u njima. Među filmovima iz kojih će biti prikazani inserti nalaze se i dva koja na potpuno različite načine fikcionalizuju njenu biografiju i odnose prema njenim skrivenim ili javnim ljubavima. To su „Tiha strast“ reditelja Terensa Dejvisa, iz 2016. godine, i „Divlje noći sa Emili“, kvir sapunica zasnovana na knjizi Mare Nel Smit, koja je analizirala senzualnost i specifičnu vrstu romantične ljubavi koja se razvila u odnosu Emili Dikinson i njene buduće, pa onda aktuelne zaove, Suzan Hantingon Dikinson. Pored toga, i u nekoj vrsti kontrasta sa takvim tipom filmova koji njenu poeziju vezuju za neke biografske epizode iz njenog života, gledaćemo i tumačiti i inserte iz filmova kao što su „Sofijin izbor“, reditelja Alana Pakule, koji se bavi duhovima prošlosti koji proganjaju osobu koja je preživela koncentracioni logor, kao i film Gerija Rosa koji nosi naziv po jednom od najpoznatijih trkačkih konja iz vremena američke depresije, koji priča veoma surovu priču o sudbini mladog džokeja koga roditelji prodaju agentu da bi tim novcem sebi ponovo obezbedili dom koji su izgubili usled iznenadne ekonomske krize. Prethodna izdanja „Izvođenja poezije na filmu“ bila su posvećena analizi filmskih izvođenja poezije T. S. Eliota, Vilijama Blejka, Vilijema Batlera Jejtsa, Edgara Alana Poa, Tomasa Dilana i Volta Vitmena.

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account