logo skc

  

 

DO 10. JANUARA

JUGOSLAV VLAHOVIĆ: LAKI - 44 stripa u 4 slike o Srećnom čoveku

„Srećan čovek - Lucky man“ bila je tema međunarodnog konkursa karikature Muzeja moderne umetnosti u Surgutu u Sibiru, Rusija, 2011. godine, na kojem je Jugoslav Vlahović dobio 1. nagradu i bio gost festivala.

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

FORMA B

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

PETAK 18 – 28. FEBRUAR CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA izložba radova

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA

TELO U FOKUSU

U okviru projekta „Telo u fokusu“, biće predstavljeni radovi studenata III godine osnovnih studija, kao i I i II godine master studija Instituta za umetničku igru koji su nastali na predmetima: instalacije i performans, media lab - konceptualna umetnost i koncepcija umetničkog dela, koje vodi prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović.

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA predstavljanje radova studenata

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA

Miloš Topalović, klavir

Trenutno je student četvrte godine osnovnih studija Univerziteta „Anton Brukner“ u Lincu (Austrija) u klasi prof. Olega Marševa. Nastupao je na brojnim takmičenjima na kojima je ostvario više od 20 nagrada.

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA program: Betoven Sonata op

Presek relevantnih izložbi tokom oktobra 2021.

19_oktobar_filmforum_1.jpg

UTORAK, 19. OKTOBAR U 19.00 VELIKA SALA

ciklus: Video pregled aktuelne umetnosti

tema: Presek relevantnih izložbi tokom oktobra 2021.

projekcije video inserata i razgovor

U fokusu video pregleda aktuelne umetnosti u oktobru 2021. biće aktuelne grupne izložbe sa promišljenim kustoskim pristupom. Na primer, ovogodišnje izdanje bijenala u Rigi je, zbog kovid mera, na predlog kustoskinje Rebeke Lamarš-Vadel, umesto u fizičkom prostoru galerije, organizovano u prostoru seta za dokumentarno-eksperimentalni film, koji se sada pokazuje i po festivalima i po galerijama i muzejima. Kustoskinja je, u saradnji sa latvijskim režiserom Davisom Smanisom i francuskom pop pevačicom Lafavdom, osmislila način na koji su radovi pozvanih umetnika dobili kinematografsku dimenziju. Izložba „Znoj“ u minhenskom „Kunstferajnu“ rezultat je dve godine posvećenog istraživanja fenomena koji su njeni kustosi (Ana Šnajder i Rafael Fonseka, uz asistenciju Elene Secer) odredili kao „tela koja deluju zajedno i oblikuju svoju sadašnjost“, dok se znoj koji izbija na njihovim licima tumači u kontekstu „nasilnih pokušaja da se ljudsko telo kontroliše“ i „umetničkih strategija otpora“. Izložba prati feminističke i postkolonijalne pokrete od sedamdesetih godina prošlog veka, a umetnice i umetnici na njoj predstavljeni su uglavnom sa „globalnog juga“. U prostoru bazelskog „Kultuštiftunga“ su umetnici Admir Jahić i Komenius Rotlisberger instalirali projekat „Razgovor putem naslova pesama“, kao eksperiment sa tekstom u prostoru, u koji su uključili veliki broj aktuelnih međunarodnih umetnika srednje generacije. U hamburškom „Kunstferajnu“, umetnik i kustos Sajmon Deni postavio je grupnu izložbu koja reflektuje teme tehnologije, organizacije i vlasništva u doba tehnološkog ostvarenja rada u kulturi, i nazvao je „Dokaz o ulogu“. Ove i druge izložbe aktuelne tokom oktobra  predstavljene kroz video miks njihove dokumentacije biće materijal za razgovor o aktuelnim izlagačkim praksama.

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account