logo skc

  

 

Liquid Sky

liquid_sky.jpg

 

SREDA, 17. JUN U 20.00

VELIKA SALA

svetlosna laserska instalacija i performans
autor instalacije Aleksandra Vasović, dizajner laser-šoua Aleksandar Jovčić
Instalaciju čini laserski šou postavljen u dve horizontalne ravni, a koji je ispogramiran tako da stalno menja boje, kao i da stvara utisak oblaka koji se neprestano kreću, i to lagano, i u koje su „uronjeni“ posetioci. Zato se i zove „Liquid Sky“, a i sam taj laserski efekat zove se liquid sky.
To znači da je rad zapravo trodimenzionalan, neka vrsta skulpture ili scenografije ili kompjuterske ili video igrice, pozorišne predstave napravljene od svetla i vazduha, a koja se dodatno animira kretanjem i ponašanjem ljudi u njoj.
Važan element svetlosne instalacije jesu posetioci izložbe, neka vrsta naturščika koji radu daju dokumentaristički pristup, a koji spontano, bez predumišljaja i prethodnog vežbanja „ulaze“ u instalaciju, tj. umetnički rad, kreću se unutar instalacije, tj. šetaju se i kreću po „oblacima“, odnosno „nebu“, „nebesima“… ostvaruju interakciju sa umetničkim radom… posetiocima se povremeno pridružuje i autorka izložbe, koja povremeno prošeta prostorom u kome se odvija umetnički rad.
Značajan segment rada jeste foto i video zapis cele umetničke akcije, čime rad nastavlja da se dalje razvija u formi video arta, fotografije, kinematografije…

Pin It

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account