logo skc

  

 

BOGINjE U SVAKOJ ŽENI

0.jpg

PETAK, 10. MAJ U 18.30 GALERIJA SKC NOVI BEOGRAD

psihološka radionica: ŽENSKI ARHETIPOVI

predavač: dr Izabela Huber; organizatorka programa: Ivana Kuzmanović

Boginje su u starim kulturama modelirale razne vrste ženskih energija, iskustava, uloga, kapaciteta i vrednosti, takođe i različite faze u životu žene. Ono što je od starih boginja još prisutno u savremenoj ženi jesu arhetipovi u psihi koji predstavljaju predispozicije da osećamo, mislimo i reagujemo na određene načine na životne situacije i izazove koji nisu samo lični.

Predavanje će osvetliti kako psihološki rad sa arhetipovima boginja može da doprinese opunomoćenju savremene žene, da razvije i živi svoje najviše potencijale.

Naročitu pažnju posvetićemo boginjama ljubavi i erosa, u skladu sa dobom godine u kome smo. One su prisutne u svim kulturama sveta, u veoma sličnim formama; u ovom delu sveta najpoznatija nam je Afrodita. Afrodita je vitalni arhetip ženske psihe čije buđenje unosi u život više intenziteta, boje, lepote, kreativnosti i zadovoljstva, sve ono što savremena žena prečesto zaboravlja, a što je vodi ka sagorevanju i depresiji.

Predavač, dr Izabela Huber, je klinički psiholog i plesni terapeut. Njen pristup Coaching by Consciousness zasnovan je na integraciji proverenih metoda ličnog razvoja iz različitih tradicija (psihoterapija, meditacija, energetski rad) sa novim saznanjima neuronauke. www.izabelahuber.com

Pin It

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account