• 5.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 1.jpg
  • 4.jpg

ponedeljak, 13. mart u 18.00 Novi prostor
Ciklus radionica za studente
voditeljke: Gordana Marić Lalović, psihološkinja, grupna psihoanalitičarka, psihodramska psihoterapeutkinja i supervizorka i Danica Vulićević, profesorka književnosti i psihodramatičarka u edukaciji
Pozivamo vas na treću u nizu radionica da zajedno mislimo (i delimo utiske) o romanu „Južno od granice, zapadno od sunca”, Harukija Murakamija. Radionica nudi prostor za promišljanje o knjizi, ali ne i formalnu književnu analizu, pre rad sa onim što knjiga  u nama pokreće - u svakom posebno i u nama kao grupi. Ona podstiče neko novo razmišljanje o pročitanom, nudi uvide i ključeve mogućih tumačenja dela, kao i lične spoznaje, slične onima do kojih se dolazi u psihodrami (kada se primenjuje kao psihoterapija).
Radionica počinje razgovorom u krugu, spontanim asociranjem na delo - pričanjem utisaka i doživljaja, razmišljanjima inspirisanim čitanjem, a razvija se dramatizovanjem nekih ideja na improvizovanoj pozornici. Korišćenjem tehnika psihodrame: zamene uloga, dubla, miroringa, pomoćnog ega - postajete deo istraživanja koje vam može postati važno. Za radionicu nisu potrebna nikakva predznanja ni posebni talenti. Broj učesnika je ograničen. Prijave slati na e-mail: maricgordana21@yahoo.com. Ako ste čitali i dopalo vam se. Ako  vas je iznerviralo. Ako niste ni pročitali, ali ste radoznali. Ako ste u svakoj od ovih grupa. Ili niste ni u jednoj. Dobro došli ste!

Pin It