logo skc

  

 

DO 10. JANUARA

JUGOSLAV VLAHOVIĆ: LAKI - 44 stripa u 4 slike o Srećnom čoveku

„Srećan čovek - Lucky man“ bila je tema međunarodnog konkursa karikature Muzeja moderne umetnosti u Surgutu u Sibiru, Rusija, 2011. godine, na kojem je Jugoslav Vlahović dobio 1. nagradu i bio gost festivala.

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

FORMA B

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

PETAK 18 – 28. FEBRUAR CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA izložba radova

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA

TELO U FOKUSU

U okviru projekta „Telo u fokusu“, biće predstavljeni radovi studenata III godine osnovnih studija, kao i I i II godine master studija Instituta za umetničku igru koji su nastali na predmetima: instalacije i performans, media lab - konceptualna umetnost i koncepcija umetničkog dela, koje vodi prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović.

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA predstavljanje radova studenata

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA

Miloš Topalović, klavir

Trenutno je student četvrte godine osnovnih studija Univerziteta „Anton Brukner“ u Lincu (Austrija) u klasi prof. Olega Marševa. Nastupao je na brojnim takmičenjima na kojima je ostvario više od 20 nagrada.

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA program: Betoven Sonata op

OBRT(I)

IMG_2079.jpg

UTORAK, 22. SEPTEMBAR U 20.00

Umetnički performans
Autor performansa: Đurđija Jelenković
Trajanje oko 50 minuta
Bez stolica / publika stoji

Đurđija Jelenković diplomirani je audio-vizuelni umetnik na Institutu za umetničku igru u Beogradu na smeru koreografija. Stručni je saradnik u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti u oblasti koreografije i umetničke igre od januara 2017. Osnovne i master studije završila je na Fizičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, smer primenjena fizika i informatika. Interdisciplinarnost u njenim radovima doprinosi da autorski realizuje jedinstvene performanse. Učesnik je ranijih SPOT festivala, a ove godine umetnički performans „Obrt(i)“ provokativno pomera granice savremenog izraza.

Projekat Teatra Mimart „MIM-ART-SPOT“, čiji je koordinator Lidija Antonović, zasnovan je na festivalu autoperformansa SPOT koji postoji od 2004. godine, a u Studentskom kulturnom centru u Beogradu do sada je održan pet puta.
Osim izvođenja umetničkih performansa, ovaj projekat uključuje istraživanje za formiranje platforme aktivnih umetnika performansa kao doprinos vidljivosti art performera Srbije. Projekat je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja.
Zbog novonastale situacije izazvane pandemijom, festival art performansa odigrava se u eksterijeru i to ne istog dana. Do sada je na festivalu izvedeno pet performansa u Beogradu i u Srbiji.

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account