logo skc

  

  

 

PETAK, 3. JUN U 19.00

Tatjana Jelić i Predrag Cerović: Finale touch

Finale touch kao zamisao nastao je početkom dvehiljaditih, izlagan 2009. u Galeriji SKC-a i 2011.

ČETVRTAK, 30. JUN U 19.00 VELIKA SALA

VLADIMIR B. PERIĆ: ETIDE

Predstavljanje knjige; učestvuju: Đorđe Đurđević i autor

ČETVRTAK, 9. JUN U 19.00 BAŠTA SKC-a

SVETKOVINA IGRE HEKATI

Interdisciplinarni ritualni teatar

ČETVRTAK, 16. JUN U 19.00

Izložba radova studenata odseka Primenjeno vajarstvo FPU u Beogradu / 1. i 2. deo

Studenti modula Primenjeno vajarstvo tokom studija izučavaju obimnu i specifičnu likovnu materiju u tri oblasti: skulptura u prostoru i arhitekturi

ČETVRTAK, 16. jun u 19.00 Studenti modula Primenjeno vajarstvo tokom studija

MAPIRANjE

1.jpg

PETAK, 2. APRIL U 19.00 VELIKA SALA

koreografije
Projekat „Mapiranje“ je prezentacija rada gostujuće profesorke Natalije Gabrielczyk u formi solo koreografija koje izvode studenti II i III godine Instituta za umetničku igru: Jovana Grujić, Natalija Trifunović, Bisera Dimčeva, Katarina Ilijašević, Angela Mihova i Sonja Stojanović.
Improvizacija i pravljenje partitura važan je alat i pristup za stvaranje i izvođenje. Tokom dve nedelje, zajedno sa studentima, započeto je koreografsko građenje materijala koje je prošireno i razvijeno u solo izvođenje.
Ceo proces naziva se „Mapiranje“ zbog mape koju su studenti crtali za svoje kretanje u ograničenim delovima prostora - artikulisanje ivica, blizine, udaljenosti, ruta i terena.
„Mapiranje“ predstavlja kompilaciju različitih putovanja u realnom vremenu. To je zajedničko pripovedanje kroz pokret mladih, neverovatnih umetnika.
To je proces stvaranja.

Natalia Gabrielczyk
Studirala je ples na Univerzitetu „Anton Brukner“ u Lincu gde je sarađivala sa pozorištem Landesteater u Lincu. Od 2018. godine Natalia Gabrielczyk je u kompaniji Hofeš Šehter, gde je deo performansa SHOW, East Wall, Shechter Underground i Grand Finale i gde drži masterklasove. Sarađivala je sa dve nemačke koreografkinje, Karolin Štehele i Elizabet Šiling.

Poštovanjem Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID -19, broj mesta u velikoj sali je ograničen, te je neophodno da rezervišete svoje mesto na e-mail: teodora.zivkovic@iui.rs

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account