logo skc

  

 

DO 10. JANUARA

JUGOSLAV VLAHOVIĆ: LAKI - 44 stripa u 4 slike o Srećnom čoveku

„Srećan čovek - Lucky man“ bila je tema međunarodnog konkursa karikature Muzeja moderne umetnosti u Surgutu u Sibiru, Rusija, 2011. godine, na kojem je Jugoslav Vlahović dobio 1. nagradu i bio gost festivala.

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

FORMA B

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

PETAK 18 – 28. FEBRUAR CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA izložba radova

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA

TELO U FOKUSU

U okviru projekta „Telo u fokusu“, biće predstavljeni radovi studenata III godine osnovnih studija, kao i I i II godine master studija Instituta za umetničku igru koji su nastali na predmetima: instalacije i performans, media lab - konceptualna umetnost i koncepcija umetničkog dela, koje vodi prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović.

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA predstavljanje radova studenata

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA

Miloš Topalović, klavir

Trenutno je student četvrte godine osnovnih studija Univerziteta „Anton Brukner“ u Lincu (Austrija) u klasi prof. Olega Marševa. Nastupao je na brojnim takmičenjima na kojima je ostvario više od 20 nagrada.

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA program: Betoven Sonata op

MAPIRANjE

1.jpg

PETAK, 2. APRIL U 19.00 VELIKA SALA

koreografije
Projekat „Mapiranje“ je prezentacija rada gostujuće profesorke Natalije Gabrielczyk u formi solo koreografija koje izvode studenti II i III godine Instituta za umetničku igru: Jovana Grujić, Natalija Trifunović, Bisera Dimčeva, Katarina Ilijašević, Angela Mihova i Sonja Stojanović.
Improvizacija i pravljenje partitura važan je alat i pristup za stvaranje i izvođenje. Tokom dve nedelje, zajedno sa studentima, započeto je koreografsko građenje materijala koje je prošireno i razvijeno u solo izvođenje.
Ceo proces naziva se „Mapiranje“ zbog mape koju su studenti crtali za svoje kretanje u ograničenim delovima prostora - artikulisanje ivica, blizine, udaljenosti, ruta i terena.
„Mapiranje“ predstavlja kompilaciju različitih putovanja u realnom vremenu. To je zajedničko pripovedanje kroz pokret mladih, neverovatnih umetnika.
To je proces stvaranja.

Natalia Gabrielczyk
Studirala je ples na Univerzitetu „Anton Brukner“ u Lincu gde je sarađivala sa pozorištem Landesteater u Lincu. Od 2018. godine Natalia Gabrielczyk je u kompaniji Hofeš Šehter, gde je deo performansa SHOW, East Wall, Shechter Underground i Grand Finale i gde drži masterklasove. Sarađivala je sa dve nemačke koreografkinje, Karolin Štehele i Elizabet Šiling.

Poštovanjem Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID -19, broj mesta u velikoj sali je ograničen, te je neophodno da rezervišete svoje mesto na e-mail: teodora.zivkovic@iui.rs

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account