logo skc

PETAK, 2. DECEMBAR U 19.00 VELIKA SALA

NIŠTA KOMERCIJALNO

pozorišna predstava

Opširnije

1 – 26. DECEMBAR

HAJDANA KOSTIĆ: MOJE DJETINjSTVO

crteži u kombinovanoj tehnici

1 – 26. DECEMBAR crteži u kombinovanoj tehnici Hajdana Kostić (1993) je slikarka i grafička dizajnerka iz Crne Gore. Diplomirala je grafički
Opširnije

SREDA, 14. DECEMBAR U 19.00

IZLOŽBA GRAFIČKIH LISTOVA STUDENATA FAKULTETA PRIMENjENIH UMETNOSTI

Izloženi grafički listovi nastali su u toku osnovnih akademskih studija na predmetu Grafika,

Opširnije

MAPIRANjE

1.jpg

PETAK, 2. APRIL U 19.00 VELIKA SALA

koreografije
Projekat „Mapiranje“ je prezentacija rada gostujuće profesorke Natalije Gabrielczyk u formi solo koreografija koje izvode studenti II i III godine Instituta za umetničku igru: Jovana Grujić, Natalija Trifunović, Bisera Dimčeva, Katarina Ilijašević, Angela Mihova i Sonja Stojanović.
Improvizacija i pravljenje partitura važan je alat i pristup za stvaranje i izvođenje. Tokom dve nedelje, zajedno sa studentima, započeto je koreografsko građenje materijala koje je prošireno i razvijeno u solo izvođenje.
Ceo proces naziva se „Mapiranje“ zbog mape koju su studenti crtali za svoje kretanje u ograničenim delovima prostora - artikulisanje ivica, blizine, udaljenosti, ruta i terena.
„Mapiranje“ predstavlja kompilaciju različitih putovanja u realnom vremenu. To je zajedničko pripovedanje kroz pokret mladih, neverovatnih umetnika.
To je proces stvaranja.

Natalia Gabrielczyk
Studirala je ples na Univerzitetu „Anton Brukner“ u Lincu gde je sarađivala sa pozorištem Landesteater u Lincu. Od 2018. godine Natalia Gabrielczyk je u kompaniji Hofeš Šehter, gde je deo performansa SHOW, East Wall, Shechter Underground i Grand Finale i gde drži masterklasove. Sarađivala je sa dve nemačke koreografkinje, Karolin Štehele i Elizabet Šiling.

Poštovanjem Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID -19, broj mesta u velikoj sali je ograničen, te je neophodno da rezervišete svoje mesto na e-mail: teodora.zivkovic@iui.rs

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account