logo skc

  

  

 

30. 09 – 02. 10. 2022.

19. MEĐUNARODNI SALON STRIPA

Najznačajniji segment programa 19. Međunarodnog salona stripa 2022. godine svakako je velika dokumentarna retrospektiva Andrije Maurovića u autorskom konceptu i selekciji izložbenih eksponata Veljka Krulčića, uglednog zagrebačkog izdavača i istoričara stripa.

UTORAK 25. 09. – 19. 11. 2022.

Arte Identitet

Izložba koja se realizuje ove jeseni prikazuje radove velikog formata mladih autora i autora srednje generacije

25. 09. – 19. 11. 2022. Prva izložba koja je realizovana u novootvorenoj ARTE galeriji na adresi Kralja Milana 48 je

PETAK, 28. OKTOBAR U 20.00 VELIKA SALA

TO SPEAK LIGHTS POURS OUT

Predstava „To Speak Lights Pours Out” koreografkinje Kejt Mekintoš (Kate McIntosh), je muzičko-scenski performans

HOLIVUDSKI SAN

img_0447_ova_31.jpg

PETAK, 20. MAJ  U 19.00 VELIKA SALA POZORIŠNA PREDSTAVA

po motivima komada „Kamenje u njegovim džepovima“ Meri Džons

Adaptirali, režirali i igraju: Miloš Đurović i Dušan Matejić; kostim: Ana Milojković; muzika: Bratislav Vasilić; dizajn svetla: Gordana Pantelić; vizuelni program: Milena Popović i Jelena Mitrović

Predstava „Xolivudski san“ je komedija sa melodramskim elementima o dva srpska mladića koji žele da promene svoj život, da ostvare svoje snove, da postignu nešto veliko. Oni su statisti na snimanju holivudskog filma na Kopaoniku. Boško i Mirko, siromašni i jednostavni ljudi, žele da postanu deo filmskog sveta - Boško želi da proda scenario koji je napisao, a Mirko da postane glumac,  susreću se sa velikom filmskom mašinerijom koja ih u početku fascinira, a zatim, počinju da upoznaju i njenu drugu stranu.

U ovoj predstavi dva glumca igraju po sedam različitih likova - dakle, ukupno četrnaest likova vodiće publiku kroz priču ove komedije sa povremenim setnim trenucima. Duhovitosti koja izvire iz ovog teksta sasvim prirodno i spontano priključuje se i sâm mentalitet malog, običnog čoveka iz srpskog gradića. Jednostavnim, ne arogantnim humorom oblikovane su scene u ovoj predstavi, a upravo taj humor karakteriše ono što je srž našeg mentaliteta, to je - duh. Takođe, junaci ove priče znaju da se humorom treba boriti protiv nedaća i nevolja, i upravo na taj način oni „vaskrsavaju“ onda kada se učini da izlaza nema.

Miloš Đurović i Dušan Matejić - bez suvišnih scenskih elemenata, čistom glumačkom igrom dopuštaju gledaocu da prisustvuje različitim transformacijama glumca koje se odvijaju pred njim sada i ovde. Na taj način - dva glumca stvaraju magiju na sceni, uzbudljivu pozorišnu avanturu koju bez ostatka i rezerve dele sa svojom publikom.

Zbog ograničenog broja mesta u sali, neophodno je podići BESPLATNU ulaznicu na biletarnici SKC-a. Jedna osoba može da preuzme najviše dve ulaznice.

gallery1 gallery1 gallery1

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account