logo skc

  

  

 

PETAK, 3. JUN U 19.00

Tatjana Jelić i Predrag Cerović: Finale touch

Finale touch kao zamisao nastao je početkom dvehiljaditih, izlagan 2009. u Galeriji SKC-a i 2011.

ČETVRTAK, 30. JUN U 19.00 VELIKA SALA

VLADIMIR B. PERIĆ: ETIDE

Predstavljanje knjige; učestvuju: Đorđe Đurđević i autor

ČETVRTAK, 9. JUN U 19.00 BAŠTA SKC-a

SVETKOVINA IGRE HEKATI

Interdisciplinarni ritualni teatar

ČETVRTAK, 16. JUN U 19.00

Izložba radova studenata odseka Primenjeno vajarstvo FPU u Beogradu / 1. i 2. deo

Studenti modula Primenjeno vajarstvo tokom studija izučavaju obimnu i specifičnu likovnu materiju u tri oblasti: skulptura u prostoru i arhitekturi

ČETVRTAK, 16. jun u 19.00 Studenti modula Primenjeno vajarstvo tokom studija

HOLIVUDSKI SAN

img_0447_ova_31.jpg

PETAK, 20. MAJ  U 19.00 VELIKA SALA POZORIŠNA PREDSTAVA

po motivima komada „Kamenje u njegovim džepovima“ Meri Džons

Adaptirali, režirali i igraju: Miloš Đurović i Dušan Matejić; kostim: Ana Milojković; muzika: Bratislav Vasilić; dizajn svetla: Gordana Pantelić; vizuelni program: Milena Popović i Jelena Mitrović

Predstava „Xolivudski san“ je komedija sa melodramskim elementima o dva srpska mladića koji žele da promene svoj život, da ostvare svoje snove, da postignu nešto veliko. Oni su statisti na snimanju holivudskog filma na Kopaoniku. Boško i Mirko, siromašni i jednostavni ljudi, žele da postanu deo filmskog sveta - Boško želi da proda scenario koji je napisao, a Mirko da postane glumac,  susreću se sa velikom filmskom mašinerijom koja ih u početku fascinira, a zatim, počinju da upoznaju i njenu drugu stranu.

U ovoj predstavi dva glumca igraju po sedam različitih likova - dakle, ukupno četrnaest likova vodiće publiku kroz priču ove komedije sa povremenim setnim trenucima. Duhovitosti koja izvire iz ovog teksta sasvim prirodno i spontano priključuje se i sâm mentalitet malog, običnog čoveka iz srpskog gradića. Jednostavnim, ne arogantnim humorom oblikovane su scene u ovoj predstavi, a upravo taj humor karakteriše ono što je srž našeg mentaliteta, to je - duh. Takođe, junaci ove priče znaju da se humorom treba boriti protiv nedaća i nevolja, i upravo na taj način oni „vaskrsavaju“ onda kada se učini da izlaza nema.

Miloš Đurović i Dušan Matejić - bez suvišnih scenskih elemenata, čistom glumačkom igrom dopuštaju gledaocu da prisustvuje različitim transformacijama glumca koje se odvijaju pred njim sada i ovde. Na taj način - dva glumca stvaraju magiju na sceni, uzbudljivu pozorišnu avanturu koju bez ostatka i rezerve dele sa svojom publikom.

Zbog ograničenog broja mesta u sali, neophodno je podići BESPLATNU ulaznicu na biletarnici SKC-a. Jedna osoba može da preuzme najviše dve ulaznice.

gallery1 gallery1 gallery1

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account