logo skc

  

 

DO 10. JANUARA

JUGOSLAV VLAHOVIĆ: LAKI - 44 stripa u 4 slike o Srećnom čoveku

„Srećan čovek - Lucky man“ bila je tema međunarodnog konkursa karikature Muzeja moderne umetnosti u Surgutu u Sibiru, Rusija, 2011. godine, na kojem je Jugoslav Vlahović dobio 1. nagradu i bio gost festivala.

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

FORMA B

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

PETAK 18 – 28. FEBRUAR CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA izložba radova

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA

TELO U FOKUSU

U okviru projekta „Telo u fokusu“, biće predstavljeni radovi studenata III godine osnovnih studija, kao i I i II godine master studija Instituta za umetničku igru koji su nastali na predmetima: instalacije i performans, media lab - konceptualna umetnost i koncepcija umetničkog dela, koje vodi prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović.

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA predstavljanje radova studenata

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA

Miloš Topalović, klavir

Trenutno je student četvrte godine osnovnih studija Univerziteta „Anton Brukner“ u Lincu (Austrija) u klasi prof. Olega Marševa. Nastupao je na brojnim takmičenjima na kojima je ostvario više od 20 nagrada.

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA program: Betoven Sonata op

DON’T LET ME DOWN

3.jpg

PETAK, 11. JUN U 19.00 VELIKA SALA

Zbog velikog interesovanja publike prva repriza plesne predstave
Koreograf: Katarina Ilijašević
Dramaturg: Luka Jovanov
Vizuelni identitet: Dunja Maksimović
Kompozitor i izvođač: Jana Rančić
Izvođači: Jovana Grujić, Bisera Dimčeva, Natalija Trifunović i Miona Petrović
“Don’t let me down” je plesna predstava koja se razvila iz katke koreografije nastale kao rezultat rada tokom predmeta Koreografija 1 na trećoj godini studija Instituta za umetničku igru. Tokom rada na predmetu Koreografija 1, istraživani su principi rada čuvenih koreografa XX veka čiji su citati poslužili kao tema ispitne koreografije. U ovom slučaju, izabrani citat koreografa Mersa Kaningama „Padanje je jedan od načina kretanja.“ poslužio je kao polazna tačka koja se razvila u plesnu predstavu koja se bavi mogućnostima i nemogućnostima komunikacije, temom koja je vrlo značajna za sadašnji trenutak. (prof. Dijana Milošević)
“Don’t let me down” je pop-up party na autobuskoj stanici. “Don’t let me down” je molitva spotlightu, to je pokušaj ironijskog bega od svih Warholovih (ne)tačnih zaključaka o slavi.
Falling is one of the ways of moving. Merce Cunningham
Performans je baziran na kolopletu svakodnevnih situacija formalno definisanih hodanjem, padom, promenom fokusa, skokom kao načinima kretanja, jasnim znakovima diskontinuiteta, metaforama za nepostojanost u trenucima koji nas zanimaju – trenucima za koje se borimo da bismo nešto podelili sa svetom, da bismo dosegli još malo prepoznavanja, da bismo dospeli u tačku spotlighta i u njoj ostvarili sebe na jedan nov način, dali sebi novi život, obukli novo ruho.
Kako spotlight utiče na to kako radimo stvari? Kako koristimo svojih pet minuta slave - najbolje ili najatraktivnije - i šta se dešava ako se ne iskoriste uopšte?
Individualizam više nije izgovor da se objasne fenomeni civilizacije... Individualizam je pošast savremenog doba.
“Don’t let me down” ne dozvoljava povratak u normalu. “Don’t let me down” propagira rejv koji se nikad ne završava. Hajde da svi postanemo Andy Warhol.
Nemoj me izneveriti, oh, moj savršeno bolni trenutku slave! (Katarina Ilijašević, koreograf)

Poštovanjem Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID -19, broj mesta u velikoj sali je ograničen. Dozvoljeno je istovremeno prisustvo najviše 55 osoba, te je neophodno da rezervišete svoje mesto na e-mail:
teodora.zivkovic@iui.rs

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account