logo skc

PETAK, 2. DECEMBAR U 19.00 VELIKA SALA

NIŠTA KOMERCIJALNO

pozorišna predstava

Opširnije

1 – 26. DECEMBAR

HAJDANA KOSTIĆ: MOJE DJETINjSTVO

crteži u kombinovanoj tehnici

1 – 26. DECEMBAR crteži u kombinovanoj tehnici Hajdana Kostić (1993) je slikarka i grafička dizajnerka iz Crne Gore. Diplomirala je grafički
Opširnije

SREDA, 14. DECEMBAR U 19.00

IZLOŽBA GRAFIČKIH LISTOVA STUDENATA FAKULTETA PRIMENjENIH UMETNOSTI

Izloženi grafički listovi nastali su u toku osnovnih akademskih studija na predmetu Grafika,

Opširnije

DESANKA

img_2651.jpg

ČETVRTAK, 21. OKTOBAR U 19.00 VELIKA SALA

pozorišna predstava

tekst: Rastko Jevtović

gostovanje - POZORIŠTE RAZNIH

Predstava „Desanka“ jeste prvi ostvareni dramski projekat „Pozorišta raznih“ koje je 2020. nastalo kao odgovor na najveću krizu dramske umetnosti usled mera globalne pandemije, kao vid produžavanja tradicije „Pozorišta pod  razno“, koje je od 1977. do 1981. godine delovalo u SKC-u.

No, za razliku od „Pozorišta pod razno“, čiji su ansambl činili profesionalni dramski umetnici, „Pozorište raznih“ tvore, uz profesionalne, i amaterski, alternativni umetnici, te studenti i đaci.

Dramski tekst „Desanka“ predstavlja nam intimnu biografiju velike pesnikinje koja je 26 godina radila kao profesor srpskog jezika u Prvoj ženskoj realnoj gimnaziji gde se svakodnevno susretala sa Magom Magazinović i drugim velikankama našeg društva. No, u tekstu se prikazuje i njen intimni odnos sa Simom Pandurovićem, koji joj je predavao nemački u Valjevskoj gimnaziji, sa Isidorom Sekulić i Brankom Ćopićem. Takođe su ispričane neke intimne priče iz Desankinog života, na primer, epizoda iz njenog pariskog života, gde je živela godinu dana, dobivši stipendiju francuske vlade.

Glavnu ulogu u „Desanki“ igra mlada profesionalna glumica Danica Petrović. U drugim ulogama su Vladimir Cvejić, Rastko Jevtović, plesna umetnica Milica Petković, te niz drugih mladih stvaralaca.

 Desanka  Desanka  Desanka
 Desanka   

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account