logo skc

  

 

DO 10. JANUARA

JUGOSLAV VLAHOVIĆ: LAKI - 44 stripa u 4 slike o Srećnom čoveku

„Srećan čovek - Lucky man“ bila je tema međunarodnog konkursa karikature Muzeja moderne umetnosti u Surgutu u Sibiru, Rusija, 2011. godine, na kojem je Jugoslav Vlahović dobio 1. nagradu i bio gost festivala.

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

FORMA B

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

PETAK 18 – 28. FEBRUAR CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA izložba radova

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA

TELO U FOKUSU

U okviru projekta „Telo u fokusu“, biće predstavljeni radovi studenata III godine osnovnih studija, kao i I i II godine master studija Instituta za umetničku igru koji su nastali na predmetima: instalacije i performans, media lab - konceptualna umetnost i koncepcija umetničkog dela, koje vodi prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović.

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA predstavljanje radova studenata

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA

Miloš Topalović, klavir

Trenutno je student četvrte godine osnovnih studija Univerziteta „Anton Brukner“ u Lincu (Austrija) u klasi prof. Olega Marševa. Nastupao je na brojnim takmičenjima na kojima je ostvario više od 20 nagrada.

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA program: Betoven Sonata op

JULIJANA PROTIĆ: OD A... VAJANJE ZVUKOM

x2.jpg

 

PETAK, 22. MAJ 2015. u 19.00 (traje do 30. MAJA)

GALERIJA SKC

interaktivni digitalni performans
(Morfogeneza psihoakustične animacije oblika)
Doktorski umetnički projekat „Od A... Morfogeneza psihoakustične animacije oblika“ jeste interaktivni digitalni performans, simultano povezivanje stvarnog prostora sa slikovnim i zvučnim procesima digitalnog uobličavanja. To je vrsta prostorne igre, virtuelno vajanje, pravljenje skulpture sa unapred zadatim oblicima pomoću zvuka i pokreta izvođača performansa. Odigrava se u realnom vremenu, simultano. Ustanovljen je postupak (algoritam) za vezu sa glasom i pokretima izvođača, čime su oblici „vezani“ za izvođača i sa njim su u neposrednoj interaktivnoj sprezi. Izvođač stoji naspram projekcionog ekrana, poziva glasom oblike koje želi, zatim ih, kao vajar, pokretima ruku raspoređuje unutar virtuelnog prostora, rasteže i skuplja, uvećava i smanjuje, okreće, dodaje nove oblike, menja im boju, providnost...
Krajnji ishod rada jeste kompozicija u virtuelnom digitalnom prostoru, jedan složeni apstraktan oblik, lični svemir svakog izvođača ponaosob. Od nivoa motivisanosti, želje i umešnosti izvođača zavisi kako će kompozicija izgledati. Po završetku performansa virtuelna skulptura na ekranu nestaje sa gašenjem programa. Zato je omogućeno da se trajno sačuva rezultat rada u video formatu snimanjem pojedinačnih sesija. Na ovaj način se aktualizuje jednovremenost prisutnosti: u stvarnom prostoru ambijenta, u unutrašnjem prostoru sopstvenog tela i u prostoru umetničkog dela.
Julijana Protić je diplomirani vajar i magistar digitalne umetnosti. Član je ULUS-a, Udruženja filmskih i televizijskih umetničkih saradnika Srbije, umetničke grupe DigitGroup, čiji je i predsednik.
Zaposlena je kao docent na predmetu modelovanje na FILUM u Kragujevcu. Aktivno izlaže od 1993. godine i od tada je realizovala osam samostalnih izložbi i učestvovala na preko pedeset grupnih. Dobitnica je dve nagrade, za skulpturu i za video rad (u oblasti proširenih medija); idejno je osmislila i realizovala šest trofeja; njene dve monumentalne skulpture od bakra i od drveta postavljene su u prostor parkova u Srbiji i Bugarskoj.

 JULIJANA PROTIĆ: OD A... VAJANJE ZVUKOM  JULIJANA PROTIĆ: OD A... VAJANJE ZVUKOM  JULIJANA PROTIĆ: OD A... VAJANJE ZVUKOM
 JULIJANA PROTIĆ: OD A... VAJANJE ZVUKOM   

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account