logo skc

  

 

DO 10. JANUARA

JUGOSLAV VLAHOVIĆ: LAKI - 44 stripa u 4 slike o Srećnom čoveku

„Srećan čovek - Lucky man“ bila je tema međunarodnog konkursa karikature Muzeja moderne umetnosti u Surgutu u Sibiru, Rusija, 2011. godine, na kojem je Jugoslav Vlahović dobio 1. nagradu i bio gost festivala.

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

FORMA B

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

PETAK 18 – 28. FEBRUAR CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA izložba radova

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA

TELO U FOKUSU

U okviru projekta „Telo u fokusu“, biće predstavljeni radovi studenata III godine osnovnih studija, kao i I i II godine master studija Instituta za umetničku igru koji su nastali na predmetima: instalacije i performans, media lab - konceptualna umetnost i koncepcija umetničkog dela, koje vodi prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović.

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA predstavljanje radova studenata

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA

Miloš Topalović, klavir

Trenutno je student četvrte godine osnovnih studija Univerziteta „Anton Brukner“ u Lincu (Austrija) u klasi prof. Olega Marševa. Nastupao je na brojnim takmičenjima na kojima je ostvario više od 20 nagrada.

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA program: Betoven Sonata op

Koncert Sanje Marić, flauta

sanja_maric.jpg

ČETVRTAK, 17. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA

klasa mr Miomir Simonović, redovni profesor

klavirska saradnja: Dušan Grozdanović

program:

Bah, Rajneke, Prokofjev

Sanja Marić (24, Beograd) prva znanja o muzici i sviranju flaute stekla u Muzičkoj školi „Stanislav Binički“ u klasi prof. Sanje Trajković, da bi 2011. godine svoje školovanje nastavila u MŠ „Josip Slavenski“ u klasi prof. Miomira Simonovića, kod koga je potom završila i osnovne i master studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Tokom školovanja osvojila je brojne prve nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima u kategorijama za flautu, ali i za kamernu muziku. Pohađala je brojne majstorske kurseve u zemlji i inostranstvu. Osvojila je veliki deo klasičnog repertoara za flautu, održala više solističkih i resitala kamerne muzike. Kao solista, član kamernih ansambala ili orkestara nastupala je u mnogim značajnim salama u Srbiji. Trenutno je student prve godine doktorskih akademskih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

dusan gDušan Grozdanović jedan je od najtalentovanijih pijanista svoje generacije. Rođen je 1993. godine u Beogradu. Počeo je da svira klavir u klasi profesorke Olge Latković, dalje školovanje nastavlja u klasi profesorke Dušice Radulović, a zatim i profesorke Zlate Maleš, kod koje završava srednjoškolsko obrazovanje i diplomira u Muzičkoj školi „Kosta Manojlović“ u Zemunu.

U svojoj karijeri, pohađao je master klasove renomiranih pijanista i profesora. Za vreme školovanja učestvovao je na brojnim međunarodnim i domaćim takmičenjima, dobitnik je mnogih nagrada i priznanja. Nastupao  je na koncertima i takmičenjima, kako u svim renomiranim koncertnim salama u Beogradu, tako i u većim koncertnim salama širom zemlje i inostranstva. Osnovne i master studije završio je na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu u klasi redovnog profesora Branka Penčića, a od septembra 2021. godine upisao je doktorske akademske studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu na Katedri za kamernu muziku u klasi vanr. prof. Sonje Lončar.

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account