logo skc

  

  

 

NAJAVA

19. MEĐUNARODNI SALON STRIPA

30. 09 – 02. 10. 2022.

PETAK, 3. JUN U 19.00

Tatjana Jelić i Predrag Cerović: Finale touch

Finale touch kao zamisao nastao je početkom dvehiljaditih, izlagan 2009. u Galeriji SKC-a i 2011.

ČETVRTAK, 30. JUN U 19.00 VELIKA SALA

VLADIMIR B. PERIĆ: ETIDE

Predstavljanje knjige; učestvuju: Đorđe Đurđević i autor

ČETVRTAK, 9. JUN U 19.00 BAŠTA SKC-a

SVETKOVINA IGRE HEKATI

Interdisciplinarni ritualni teatar

ČETVRTAK, 16. JUN U 19.00

Izložba radova studenata odseka Primenjeno vajarstvo FPU u Beogradu / 1. i 2. deo

Studenti modula Primenjeno vajarstvo tokom studija izučavaju obimnu i specifičnu likovnu materiju u tri oblasti: skulptura u prostoru i arhitekturi

ČETVRTAK, 16. jun u 19.00 Studenti modula Primenjeno vajarstvo tokom studija

Antologija srpske trube

trumpi.jpg

PONEDELJAK, 26. APRIL U 19.00 VELIKA SALA

Mladen Đorđević (truba) i Uki Ovaskainen (klavir)
MLADEN ĐORĐEVIĆ, TRUBA
Diplomirao je 1990, a magistrirao 1993. na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu. Od 1989. godine radi u Beogradskoj filharmoniji, a 1991. postaje prvi solo trubač, gde u narednim godinama postaje jedan od vodećih solista na trubi, kako u Srbiji, tako i na prostorima celog Balkana. Svirao je sa mnogim dirigentima i solistima, te i sa svim relevantnim orkestrima Srbije i Balkana.
Godine 1995. postaje profesor trube na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu, gde i danas radi kao redovni profesor. Od 2005. godine takođe je profesor trube na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.
Repertoar Mladena Đorđevića obuhvata klasičan repertoar trube, od baroka do džeza 20. veka. U dosadašnjoj karijeri posebnu pažnju posvetio je srpskim kompozitorima i promovisanju novih dela od kojih su mu neka i posvećena - S. Božić: Lazarevo bdenije, koncert za trubu, J. Bošnjak: Otkrovenje Sv. Jovana za solo trubu i veliki hor, D. Despić: Koncert za trubu i orkestar, A. Grgin: Laura-džez svita.
Osim što predaje i nastupa, Mladen ima i bogatu diskografsku karijeru.
Dobitnik je Zlatne plakete Beogradske filharmonije i srebrne medalje Univerziteta umetnosti u Beogradu.

UKI OVASKAINEN, KLAVIR
jukkiowaskainenRođen je u Espou (Finska). Klavir svira od svoje pete godine, a prvi nastup sa orkestrom imao je u jedanaestoj godini. Studirao je na Muzičkoj akademiji „Sibelius“ u Helsinkiju u klasi prof. Hui-Jing Tavašerna, a potom na Kraljevskoj danskoj muzičkoj akademiji kod prof. Hozea Ribere, gde je diplomirao i magistrirao sa najvišom ocenom. Od 2006. godine bio je u klasi prof. Matija Raekalija na solističkoj liniji Konzervatorijuma za muziku i teatar u Hanoveru. Učestvovao je na mnogim majstorskim kursevima, a aktivan je kao solista i kamerni muzičar u celoj Skandinaviji, Finskoj, Nemačkoj, Austriji, Izraelu, Rusiji, Srbiji, Hrvatskoj i Španiji. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, kako u Srbiji, tako i na međunarodnoj muzičkoj sceni. Od 2001. radi kao umetnički saradnik na gudačkoj katedri na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account