logo skc

  

 

SVE NAJBOLJE OD…

vslpu_novo004.jpg

DO 12. JUNA 2021. SREĆNA GALERIJA
CIKLUS IZLOŽBI: AFIRMACIJA MLADIH / STUDENTSKE IZLOŽBE ODSEKA ZA UMETNOST I DIZAJN, VŠLPUSS/BAPUSS

godišnja izložba najboljih studentskih radova
Izbor radova, organizacija i postavka izložbe: prof. dr um. Miodrag Krkobabić, rukovodilac Projekt Art ©entra
Izložba „Sve nojbolje od...“ predstavlja izbor najboljih radova studenata Odseka za umetnost i dizajn, VŠLPUSS/BAPUSS u školskoj 2020/2021. godini, koji svojim kvalitetom prevazilaze školske okvire i zaslužuju da budu izlagani u javnom galerijskom prostoru. Naglasak je na inovativnom i eksperimentalnom pristupu savremenoj produkciji audiovizuelnih sadržaja (fotografija, digitalna slika, digitalni video i animacija, koncept i karakter dizajn, audiovizuelne kompozicije, grafički, interfejs i web dizajn, tipografija, plakat, ambalaža, 3D renderi karaktera, scene prostora, scenografija i rekviziti za scenu itd).
U skladu sa takvim pristupom izboru radova, od ove godine se ustanovljava Nagrada „Rade Kundačina“ za najinovativniji pristup umetničkoj produkciji. Žiri za dodelu nagrade radiće u sastavu: Nevena Hadži Jovančić; Radomir Levajac, prof. ss; mr Dragan Bošković, prof. ss; dr um. Miodrag Krkobabić, prof. ss. iz polja umetnosti. Imena nagrađenih studenata biće objavljena na zvaničnim web stranicama škole, tokom trajanja izložbe.
Ova izložba organizuje se kao deo praktične nastave studenata i održava se u javnom prostoru, izvan zaštićenih okvira škole, što predstavlja i završni čin osamostaljivanja, ali i promovisanja novih kolega koji se na taj način uvode na umetničku i dizajnersku scenu. Tako se stiče uvid u aktivnosti studenata Odseka za umetnost i dizajn, prati se i podržava njihov rad, ali se i podstiču da se bave vannastavnim aktivnostima.
Ovakvim projektima povezivanja škole sa galerijama, institucijama i ostalim značajnim činiocima umetničke scene, kao i uspostavljanjem partnerskih odnosa sa drugim relevantnim institucijama u zemlji i inostranstvu VŠLPUSS/BAPUSS preuzima na sebe ulogu lidera u obrazovanju stručnih kadrova za tzv. kreativne industrije.

prof. Miodrag Krkobabić

 Sve najbolje od...  Sve najbolje od...  Sve najbolje od...
 Sve najbolje od...  Sve najbolje od...  

Pin It

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account