logo skc

  

 

DO 10. JANUARA

JUGOSLAV VLAHOVIĆ: LAKI - 44 stripa u 4 slike o Srećnom čoveku

„Srećan čovek - Lucky man“ bila je tema međunarodnog konkursa karikature Muzeja moderne umetnosti u Surgutu u Sibiru, Rusija, 2011. godine, na kojem je Jugoslav Vlahović dobio 1. nagradu i bio gost festivala.

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

FORMA B

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

PETAK 18 – 28. FEBRUAR CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA izložba radova

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA

TELO U FOKUSU

U okviru projekta „Telo u fokusu“, biće predstavljeni radovi studenata III godine osnovnih studija, kao i I i II godine master studija Instituta za umetničku igru koji su nastali na predmetima: instalacije i performans, media lab - konceptualna umetnost i koncepcija umetničkog dela, koje vodi prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović.

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA predstavljanje radova studenata

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA

Miloš Topalović, klavir

Trenutno je student četvrte godine osnovnih studija Univerziteta „Anton Brukner“ u Lincu (Austrija) u klasi prof. Olega Marševa. Nastupao je na brojnim takmičenjima na kojima je ostvario više od 20 nagrada.

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA program: Betoven Sonata op

SAVREMENI SRPSKI ILUSTRATORI KNjIGA ZA DECU

SAVREMENISRPSKIILUSTRATORI2.jpg

24. AVGUST - 11. SEPTEMBAR
PONEDELJAK-PETAK: 11.00 -18.00 / SUBOTA: 11.00 -15.00 ILI U VIRTUELNOJ FORMI, PREKO http://www.facebook.com/comicsfest
CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA

Izložba ilustracija
Autor izložbe: msr Senka Vlahović
Senka Vlahović je autorka više stručnih knjiga u oblasti ilustracije, dobitnica nagrade ULUPUDS-a na Sajmu knjiga u Beogradu, osnivač i direktor Festivala ilustracije „BookILL fest”, učesnik više međunarodnih simpozijuma i član više žirija u Srbiji i inostranstvu.
Ova izložba „Savremeni srpski ilustratori knjiga za decu“ donosi odabrane radove 25 srpskih ilustratora knjiga za decu, koji su objavljeni u poslednjih desetak godina za domaće i za strane izdavače.
Na ovoj izložbi savremenih srpskih ilustratora knjiga za decu predstavljene su ilustracije profesora Rastka Ćirića, Dušana Petričića, Alekse Gajića, Dušana Pavlića, Tihomira Čelanovića, Alekse Jovanovića, Maje Veselinović, Aleksandra Zolotića, Koste Milovanovića, Ivice Stevanovića, Ane Grigorjev, Jovana Ukropine, Bojane Dimitrovski, Mladena Anđelkovića „koji imaju ozbiljne bibliografije i nagrade za sobom, (...) ilustratora „zvezda“ poput dovitljivog i duhovitog majstora srpske ilustracije Boba Živkovića (...) do najmlađih autora koji su poslednjih godina imali lepo zapažene knjige: Marice Kicušić, Tanje Stevanović, Milice Radenković, Manje Ćirić, Luke Tilingera, Stefana Katanića. Ima tu i slikara koji se povremeno „odmetnu“ u svet ilustracije poput Nebojše Đuranovića ili onih kojima ilustracija za decu nije primarna ili dominantna oblast kojom se bave, ali se povremeno u njoj javljaju poput Marije Jevtić, Davida Vartabedijana ili Bobana Savića Geta sa knjigama koje mogu biti za sve uzraste…“

msr Senka Vlahović

 Savremeni Srpski Ilustratori  Savremeni Srpski Ilustratori  Savremeni Srpski Ilustratori
 Savremeni Srpski Ilustratori   

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account