logo skc

  

sr

  

 

UTORAK, 8. NOVEMBAR U 19.00

Godišnja izložba dizajn sekcije 22

Najznačajniji segment programa 19. Međunarodnog salona stripa 2022. godine svakako je velika dokumentarna retrospektiva Andrije Maurovića u autorskom konceptu i selekciji izložbenih eksponata Veljka Krulčića, uglednog zagrebačkog izdavača i istoričara stripa.

Opširnije

SREDA, 30. NOVEMBAR U 19.00 VELIKA SALA

Kritičko izdanje dela Ive Andrića

razgovor o pokretanju, značaju, razvoju i rezultatima projekta

SREDA, 30. NOVEMBAR U 19.00 VELIKA SALA razgovor o pokretanju, značaju, razvoju i rezultatima projekta učestvuju: akademik Miro Vuksanović, predsednik Upravnog odbora
Opširnije

UTORAK, 29. NOVEMBAR U 19.00 VELIKA SALA

Stihovi Dantea Aligijerija

Polazna tačka za ovo izdanje „Izvođenja poezije na filmu“ biće

Opširnije

ČETVRTAK 3 –14. NOVEMBAR

ILUSTRACIJA U FILMU

Izložba „Ilustracija u filmu“ pokazuje raznoliku zastupljenost ilustracije u oblastima

Opširnije

MATIJA SIMOVIĆ

Matija_Simovic_PLAKAT_3_49.jpg

ČETVRTAK 16. JUN – 4. JUL

CIKLUS IZLOŽBI: AFIRMACIJA MLADIH / STUDENTSKE IZLOŽBE

izložba plakata

Matija Simović rođen je 1999. godine u Smederevskoj Palanci gde je završio osnovnu i srednju školu. Godine 2018. upisuje Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, modul Grafički dizajn. Kao jedan od boljih studenata upisuje četvrtu godinu studija 2021. sa prosekom 9.88, ostvarenim u prethodne tri godine.

Uporedo sa studiranjem, angažuje se umetnički, aktivno učestvuje i volontira u mnogim studentskim organizacijama. Godine 2020/21. bio je angažovan u dizajn timu u Svetskom omladinskom talasu (World youth wave) koji organizuje Međunarodnu studentsku nedelju u Beogradu (ISWiB), a 2021/22. je i koordinator Dizajn sekcije. Volontira kao dizajner u studentskoj organizaciji „Najkraći dan“ koja organizuje Međunarodni filmski festival u Beogradu. Godine 2021. volontira na projektu „SmartArt radionice i tematska predavanja“ koju organizuje Fakultet primenjenih umetnosti u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti (SANU), a 2019. godine bio je i učesnik na tim radionicama. Takođe je student- predstavnik komisije za izdavačku delatnost Fakulteta primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Dobitnik je prve nagrade na konkursu za vizuelno rešenje plakata koje su raspisali UNHCR (The UN Refugee Agency), Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Šesta beogradska gimnazija i Podrška EU upravljanju migracijama u Republici Srbiji.

Takođe je i dobitnik druge nagrade na javnom konkursu za logotip Istraživačko-razvojnog instituta za veštačku ineligenciju Srbije, 2022. godine.

Učestvovao je na mnogobrojnim kolektivnim izložbama, umetničkim radionicama, konkursima i likovnim kolonijama u zemlji i inostranstvu.

Ovo je njegova prva samostalna izložba.

 Matija Simović  Matija Simović  Matija Simović
 Matija Simović   

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account