logo skc

PETAK, 2. DECEMBAR U 19.00 VELIKA SALA

NIŠTA KOMERCIJALNO

pozorišna predstava

Opširnije

1 – 26. DECEMBAR

HAJDANA KOSTIĆ: MOJE DJETINjSTVO

crteži u kombinovanoj tehnici

1 – 26. DECEMBAR crteži u kombinovanoj tehnici Hajdana Kostić (1993) je slikarka i grafička dizajnerka iz Crne Gore. Diplomirala je grafički
Opširnije

SREDA, 14. DECEMBAR U 19.00

IZLOŽBA GRAFIČKIH LISTOVA STUDENATA FAKULTETA PRIMENjENIH UMETNOSTI

Izloženi grafički listovi nastali su u toku osnovnih akademskih studija na predmetu Grafika,

Opširnije

Izložba studentskih radova Fakulteta savremenih umetnosti

4_23.jpg

UTORAK, 29. NOVEMBAR U 19.00

Studenti master i doktorskih studija Likovnih umetnosti Fakulteta savremenih umetnosti predstavljaju se radovima višemedijskog karaktera. Oni u svom umetničkom izrazu pokazuju visok stepen individualnosti i sklonost ka umetničkom eksperimentu, što za rezultat ima radove koji su realizovani u različitim medijima i materijalima. Tematska opredeljenost studenata proističe iz ličnih interesovanja i afiniteta.

Pavle Jovović kroz video rad „Form and abandon“, vizualizuje motive i likove slovenske mitologije, razvija narativ kroz video-rad koji je na granici između filma i video-arta. Pored video-projekcije postavku čine kostimi koji su korišćeni pri snimanju filma, osamostaljeni kao posebni umetnički predmeti.

Andrea Suntulić bavi se likovnim istraživanjem mikrosveta, mikroorganizama. Koristi različite materijale i tehnike: konac, platno, epoksit smolu. Crtež koji je realizovan kao preplet raznobojnog konca izliva slojevito u epoksit smoli, čime dobija slojevit crtež u prostoru.

Katarina Popović istražuje samu formu kroz niz segmenata koje spaja u  keramički pano. Savijena forma se ponavlja, sa izmenama – repeticija sa varijacijom. Rad uključuje svetlo kao posebno značajan element kojim se ostvaruje zanimljiv ritam svetla i senke.

Jelena Matijašević predstavlja video-instalaciju „Kolevka“. Rad se sastoji od dve projekcije, jedne na zidu, druge na vodi (staklena posuda sa vodom). Ideju kolevke studentkinja istražuje kroz pokret, kojim dočarava osećaj sigurnosti, utočišta. U postavku unosi vodu kao element koji je kolevka života uopšte.

Filip Ristić serijom fotografija „Tužice“ beleži slike iz života jednog grada, nekadašnjeg Titovog Užica.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1   

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account