logo skc

  

sr

  

 

UTORAK, 8. NOVEMBAR U 19.00

Godišnja izložba dizajn sekcije 22

Najznačajniji segment programa 19. Međunarodnog salona stripa 2022. godine svakako je velika dokumentarna retrospektiva Andrije Maurovića u autorskom konceptu i selekciji izložbenih eksponata Veljka Krulčića, uglednog zagrebačkog izdavača i istoričara stripa.

Opširnije

SREDA, 30. NOVEMBAR U 19.00 VELIKA SALA

Kritičko izdanje dela Ive Andrića

razgovor o pokretanju, značaju, razvoju i rezultatima projekta

SREDA, 30. NOVEMBAR U 19.00 VELIKA SALA razgovor o pokretanju, značaju, razvoju i rezultatima projekta učestvuju: akademik Miro Vuksanović, predsednik Upravnog odbora
Opširnije

UTORAK, 29. NOVEMBAR U 19.00 VELIKA SALA

Stihovi Dantea Aligijerija

Polazna tačka za ovo izdanje „Izvođenja poezije na filmu“ biće

Opširnije

ČETVRTAK 3 –14. NOVEMBAR

ILUSTRACIJA U FILMU

Izložba „Ilustracija u filmu“ pokazuje raznoliku zastupljenost ilustracije u oblastima

Opširnije

ANDRIJANA BOGDANOVIĆ-NEŠKOVIĆ: RITAM

novibgd_andrijanab_n_01.jpg

2 – 28. MART

izložba crteža, Vol #2
Na ovoj izložbi su predstavljeni crteži iz drugog toma ciklusa „Ritam“ autentičnog autorskog izraza i krajnje umetničke slobode.
„Ritam kao likovni elemenat u vizuelnim umetnostima, kod mene, u crtežu, označava naizmeničan i pravilan poredak nekih vizuelnih činjenica u prostoru. Ritam može biti prostorno ponavljanje nekog elementa ili organizovane grupe elemenata. Svaki ritam sadrži u sebi prostorni ili vremenski interval, kao kontrastni elemenat jedinici ili celini koja se ponavlja (...) On, sam po sebi (interval) može biti duži ili kraći, jednak ili različito variran a kao prostorni interval, po ritmu, aktivno učestvuje u organizaciji celine (...) sugeriše brzinu razvoja vizuelne teme, njenu monotoniju ili raznolikost.“
Andrijana Bogdanović-Nešković rođena je 1970. godine u Beogradu. Godine 1995. upisuje FLU na Cetinju, Crna Gora. Studije nastavlja na FLU u Beogradu u klasi profesora Zorana Vukovića gde diplomira 2002. godine.
Tokom studija, 2000. godine, dobija stipendiju iz Fonda „Lubarda“. Postaje član ULUS-a od 2008. godine.
Do sada je izlagala na četiri samostalne i deset kolektivnih izložbi u domenu grafike, crteža, slike, video instalacija i performansa, kao i na pojedinim tradicionalnim izložbama kao što su Bijenale jugoslovenske studenske grafike, Oktobarski salon, Prolećna izložba ULUS-a; na festivalima IMAF, Aprilski susreti SKC Beograd, Videomedeja itd. Učestvovala je i na mnogim međunarodnim likovnim kolonijama.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1   

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account