logo skc

  

 

DO 10. JANUARA

JUGOSLAV VLAHOVIĆ: LAKI - 44 stripa u 4 slike o Srećnom čoveku

„Srećan čovek - Lucky man“ bila je tema međunarodnog konkursa karikature Muzeja moderne umetnosti u Surgutu u Sibiru, Rusija, 2011. godine, na kojem je Jugoslav Vlahović dobio 1. nagradu i bio gost festivala.

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

FORMA B

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

PETAK 18 – 28. FEBRUAR CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA izložba radova

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA

TELO U FOKUSU

U okviru projekta „Telo u fokusu“, biće predstavljeni radovi studenata III godine osnovnih studija, kao i I i II godine master studija Instituta za umetničku igru koji su nastali na predmetima: instalacije i performans, media lab - konceptualna umetnost i koncepcija umetničkog dela, koje vodi prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović.

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA predstavljanje radova studenata

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA

Miloš Topalović, klavir

Trenutno je student četvrte godine osnovnih studija Univerziteta „Anton Brukner“ u Lincu (Austrija) u klasi prof. Olega Marševa. Nastupao je na brojnim takmičenjima na kojima je ostvario više od 20 nagrada.

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA program: Betoven Sonata op
hostgator coupon codes

FREKVENCIJA BELINE

281_zvuk_u_belom.jpg

PETAK, 28. JANUAR U 18.00 GALERIJA CIRKUS

performans

autor i izvođač: Đurđija Jelenković

muzika: Miladin Stojković, kontrabas i Rastko Popović, viola

Sreća je uvek tu, iza ugla, u praznim hodnicima uma. Između neba i nas, stojimo mi sami. 

Performans govori o tome gde se preklapaju, a gde razilaze zvučni talasi odsviranih nota i talasna dužina bele boje. Performans u pokretu, a istovremeno istraživanje zvučnih i svetlosnih elektromagnetnih talasa. Osvrtom na naučni predložak koji tvrdi da ljudsko oko reaguje na talasne dužine od 380 do 740 nm i frekvencije od 430 do 770 THz postoji izvesnost između onoga što vidimo i onog što čujemo. Njutnov krug boja iz njegovog dela „Optike 1704“. prikazuje boje koje je on povezao sa muzičkim notama. Spektralne boje od crvene do ljubičaste podeljene su notama muzičke skale.

„Bela boja, koju često smatramo ne-bojom je kao simbol jednog sveta gde su sve boje, kao svojstva materijalnih supstanci, iščezle. Belo deluje na našu dušu kao apsolutna tišina. Ta tišina nije smrt, ona je prepuna živih mogućnosti. To je jedno ništa puno mladalačke radosti, ili bolje rečeno, jedno ništa pre svakog rođenja, pre svakog početka. Tako je, možda, odzvanjala hladna i bela zemlja u dane ledenog doba… Teško je bolje opisati svitanje, a da se ono ne imenuje - belo.“ (Vasilij Kandinski)

Đurđija Jelenković je profesionalni baletski igrač, audio-vizuelni umetnik, koreograf, diplomirani i master fizičar smera Primenjena fizika i informatika Fizičkog fakulteta u Beogradu i profesor fizike. Završila je i osnovne studije Instituta za umetničku igru smer  koreografija i stručni saradnik u oblasti istraživanja umetničke igre i koreografije Srpske akademije nauka i umetnosti. Dobitnica je značajnog priznanja „Ohrabrenje“ koje dodeljuje Narodno pozorište u Beogradu.

Miladin Stojković je osnovne i master studije kontrabasa završio na FMU u Beogradu u klasi prof. Nebojše Ignjatovića. Nastupao je na brojnim koncertima u zemlji i regionu. Izveo je nekoliko solističkih resitala za kontrabas. Od 2013. godine predaje kontrabas u Muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković“. Pored bavljenja klasičnom muzikom aktivan je i u više žanrova savremene muzike kao bas gitarista i kontrabasista.

Rastko Popović je diplomske, specijalističke i doktorske studije viole završio na FMU u Beogradu, a master akademske studije na Univerzitetu u Stavangeru (Norveška). Aktivan je izvođač i redovno nastupa u zemlji i inostranstvu. Zaposlen je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u zvanju docenta.

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account