• 3.jpg
  • 5.jpg
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 4.jpg

sreda, 24. maj u 19. 00 mala sala
8. Festival satirične priče u organizaciji Beogradskog aforističarskog kruga
učestvuju: Slobodan Simić, Aleksandar Čotrić, Bojan Ljubenović, Dragutin Minić Karlo, Miodrag Stošić, Nenad Vučetić, Savo Martinović, Vladimir Dramićanin, Dejan Dimitrijević, Saša Tomašević, Bojan Šestić...
selektori festivala: Vesna Denčić, Bojan Ljubenović i Dragutin Minić Karlo
Pod sloganom "Gluvom govoriti", održaće se već tradicionalni 8. Festival satirične priče. Svoje satirične priče čitaće neki od naših najboljih pisaca ovog žanra. Kao što i sam slogan jasno poručuje, kad se ćuti ne može se ništa ni reći, a posebno ne kritika i kritičko mišljenje o savremenom srpskom društvu. Novo vreme starih zabrana nije uspelo da zaplaši i pokoleba naše iskusne i prekaljene satiričare. Zato je srpska satira bila i ostala govor poniženih i uvređenih, a srpski satiričari svojevrsni portparoli svog nezadovoljnog naroda.
Selektori su i ove godine izabrali nove priče, one koje su objavljivane u periodu između dva festivala, a za najbolju je predviđena posebna nagrada. Kao i obično kada nastupaju satiričari, moći će da se čuje ono o čemu se ćuti i ono o čemu niko ne sme da piše i pisne. A najviše o onome što je smešno.
Da li u Srbiji ima i takvih tema o kojima se ćuti, i ima li šta smešno, najbolje je uveriti se lično.

Pin It