logo skc

  

 

DO 10. JANUARA

JUGOSLAV VLAHOVIĆ: LAKI - 44 stripa u 4 slike o Srećnom čoveku

„Srećan čovek - Lucky man“ bila je tema međunarodnog konkursa karikature Muzeja moderne umetnosti u Surgutu u Sibiru, Rusija, 2011. godine, na kojem je Jugoslav Vlahović dobio 1. nagradu i bio gost festivala.

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

FORMA B

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

PETAK 18 – 28. FEBRUAR CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA izložba radova

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA

TELO U FOKUSU

U okviru projekta „Telo u fokusu“, biće predstavljeni radovi studenata III godine osnovnih studija, kao i I i II godine master studija Instituta za umetničku igru koji su nastali na predmetima: instalacije i performans, media lab - konceptualna umetnost i koncepcija umetničkog dela, koje vodi prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović.

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA predstavljanje radova studenata

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA

Miloš Topalović, klavir

Trenutno je student četvrte godine osnovnih studija Univerziteta „Anton Brukner“ u Lincu (Austrija) u klasi prof. Olega Marševa. Nastupao je na brojnim takmičenjima na kojima je ostvario više od 20 nagrada.

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA program: Betoven Sonata op

REPERFOMANSI DRAGANE ŽAREVAC

filmforum_08_jun_-_zarevac.jpg

UTORAK, 8. JUN U 19.00 VELIKA SALA

CIKLUS: PORTRETI AUTORA

projekcija video rada i razgovor sa autorkom, te i Slađanom Petrović Varagić, istoričarkom umetnosti, producentkinjom tog video rada i ko-kustoskinjom upravo aktuelne izložbe „Prošireno prisustvo – Otelovljeni arhiv“
Dragana Žarevac je svoju umetničku karijeru započela performansom „Flautaum“ u Galeriji Studentskog kulturnog centra u Beogradu, u novembru 1979. godine. Takođe, veliki deo njenog rada u prvoj deceniji umetničke karijere vezuje se upravo za Studentski kulturni centar gde je, između ostalog, izveden i performans „Nodus Vitae“ u toku Aprilskih susreta 1986. godine. Za potrebe produkcije video rada „Balans“, Studenski kulturni centar je, 2019. godine, ustupio prostor za ponovno izvođenje i snimanje dva pomenuta performansa u autentičnom prostoru u kome su originalno bili izvođeni, ovog puta da bi bili snimljeni za potrebe novog video rada. Taj novi video rad pod nazivom “Balans (Tri reperformansa)“, snimljen je u produkciji Nezavisnog filmskog centra „Filmart“ i premijerno je bio prikazan na 33. izdanju festivala „Les Instants Video“ u Marseju - jednom od najstarijih i najuglednijih manifestacija video umetnosti u Francuskoj. Trenutno je u postavci izložbe „Prošireno prisustvo – Otelovljeni arhiv“ u Legatu Čolakovića u Beogradu, na kojoj se retrospektivno prikazuje opus ove umetnice, tako da će se povesti razgovor i o strukturi te izložbe i načinu na koji se kroz nju ponovo artikulišu performansi od pre više decenija.

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account