logo skc

  

 

DO 10. JANUARA

JUGOSLAV VLAHOVIĆ: LAKI - 44 stripa u 4 slike o Srećnom čoveku

„Srećan čovek - Lucky man“ bila je tema međunarodnog konkursa karikature Muzeja moderne umetnosti u Surgutu u Sibiru, Rusija, 2011. godine, na kojem je Jugoslav Vlahović dobio 1. nagradu i bio gost festivala.

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

FORMA B

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

PETAK 18 – 28. FEBRUAR CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA izložba radova

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA

TELO U FOKUSU

U okviru projekta „Telo u fokusu“, biće predstavljeni radovi studenata III godine osnovnih studija, kao i I i II godine master studija Instituta za umetničku igru koji su nastali na predmetima: instalacije i performans, media lab - konceptualna umetnost i koncepcija umetničkog dela, koje vodi prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović.

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA predstavljanje radova studenata

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA

Miloš Topalović, klavir

Trenutno je student četvrte godine osnovnih studija Univerziteta „Anton Brukner“ u Lincu (Austrija) u klasi prof. Olega Marševa. Nastupao je na brojnim takmičenjima na kojima je ostvario više od 20 nagrada.

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA program: Betoven Sonata op

STIHOVI: E. E. KAMINGS

filmforum_07_septembar_03_copy_copy.jpg

UTORAK, 7. SEPTEMBAR U 19.00 VELIKA SALA

ciklus: Izvođenje poezije na filmu
TEMA: STIHOVI: E. E. KAMINGS
predavanje i razgovor sa analizom isečaka iz filmova
predavači: Tijana Savatić i Stevan Vuković
Deveto izdanje ciklusa Izvođenje poezije na filmu biće posvećeno mapiranju filmova u kojima se citiraju stihovi Edvarda Estlina Kamingsa i analizi načina na koji ti stihovi utiču na razvoj naracije u tim filmovima. Među ostvarenjima iz kojih će biti prikazani inserti nalaze se film Vudija Alena „Hana i njene sestre“ čija se radnja bavi odnosom junakinje (Hane), njene sestre i njenog ljubavnika u Njujorku. Kroz jednostavnu narativnu liniju film razvija pitanja o smislu života, ljubavi, uzvišenosti, Bogu i prijateljstvu. Film „U njenim cipelama“ takođe razvija temu sestrinstva, na komičan način prikazujući odnos između dve sestre koje vode sasvim različite stilove života. U nekoj vrsti kontrasta sa duhovito obojenim narativima iz pomenutih filmova, tumačićemo i inserte iz filmskih drama poput ostvarenja „Kendi“ (Candy) reditelja Nila Armfilda koji tematizuje ljubav dvoje mladih koji zajednički tonu u heroinsku zavisnost, ili filma „Čarlijev sveti oblak“ (Charlie St. Cloud) koji prikazuje život mladića koji je podeljen između obećanja koje ga vezuje za mlađeg brata koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći i prevazilaženja bolne traume u vidu nastavka sopstvenog života kroz ostvarivanje romantičnog odnosa sa devojkom u koju se zaljubljuje. O ovim i drugim filmovima u kojima se na različite načine upotrebljavaju stihovi Kamingsa pričaćemo prvog utorka u mesecu septembru, čime će se nastaviti serijal Izvođenje poezije na filmu čija su prethodna izdanja bila posvećena analizi filmskih izvođenja poezije T. S. Eliota, Vilijema Blejka, Vilijema Batlera Jejtsa, Edgara Alana Poa, Tomasa Dilana, Volta Vitmena. Emili Dikinson i Roberta Frosta.

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account