logo skc

  

 

DO 10. JANUARA

JUGOSLAV VLAHOVIĆ: LAKI - 44 stripa u 4 slike o Srećnom čoveku

„Srećan čovek - Lucky man“ bila je tema međunarodnog konkursa karikature Muzeja moderne umetnosti u Surgutu u Sibiru, Rusija, 2011. godine, na kojem je Jugoslav Vlahović dobio 1. nagradu i bio gost festivala.

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

FORMA B

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

PETAK 18 – 28. FEBRUAR CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA izložba radova

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA

TELO U FOKUSU

U okviru projekta „Telo u fokusu“, biće predstavljeni radovi studenata III godine osnovnih studija, kao i I i II godine master studija Instituta za umetničku igru koji su nastali na predmetima: instalacije i performans, media lab - konceptualna umetnost i koncepcija umetničkog dela, koje vodi prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović.

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA predstavljanje radova studenata

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA

Miloš Topalović, klavir

Trenutno je student četvrte godine osnovnih studija Univerziteta „Anton Brukner“ u Lincu (Austrija) u klasi prof. Olega Marševa. Nastupao je na brojnim takmičenjima na kojima je ostvario više od 20 nagrada.

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA program: Betoven Sonata op

SAJAM KAO KUSTOSKA PLATFORMA

CodeArtFair2017-Agencyidoartdk-988-2000.jpg

UTORAK, 19. MART U 20.00 MALA SALA

CIKLUS: VIDEO PREGLEDI KUSTOSKIH PRAKSI 03
TEMA: SAJAM KAO KUSTOSKA PLATFORMA
predavanje i razgovor sa vizuelnim primerima
Pako Baragan uveo je termin „Novi sajamizam“ da bi pokazao kako su aspekti „Novog institucionalizma“, koje su najviše sprovodili nezavisni kustosi, postali primenjivani u okviru sajmova umetnosti. Kustosi su počeli da se uključuju u sajmove umetnosti da bi generisali „novi način razumevanja i preformulisanja uloge sajma kao institucije i umetničke strukture“. Oni su, kako on tvrdi, pokušavali da sajmove učine nečim što je „delimično tržnica, delimično mesto sastajanja, delimično laboratorija, delimično pedagoška radionica i delimično kustoska platforma”. Naime, čim je nastupio Novi institucionalizam, kao način „da se redefiniše savremena institucija umetnosti” odmah je proglašen za novi model kustoske prakse, model 21. veka. Čim je je postao operativan u izlagačkim institucijama kao što su Roseum u Malmeu, Pale de Tokio u Parizu, Platform Garanti centar za savremenu umetnost u Istanbulu, Kunsthale u Bergenu i Kunstferajn u Minhenu, organizatori umetničkih sajmova našli su načina da neke od njegovih osobina integrišu u strukture događaja koje su producirali. Otkrili su potencijalni profit u tom načinu rada u kome su umetnici i njihove aktivnosti ugurani u konstrukt određen institucijom, koji obično služi tome da laska toj instituciji i obesnaži umetnike. Našli su načina da učine sajmove otvorenim za takve inicijative i, u isto vreme, sposobnim da apsorbuju i neutralizuju implementaciju njihovih metodologija, dok bi „zadržali sposobnost da brzo reaguju na kretanja u svetu umetnosti i konsolidaciju mreža umetnika, sa institucijom u centru”. Kustosi su bili, i još uvek su medijatori tog procesa. Da li time izdaju svoju profesiju, ili samo proširuju njen opseg delovanja?

 Sajam kao kustoska platforma  Sajam kao kustoska platforma  Sajam kao kustoska platforma

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account