logo skc

  

 

DO 10. JANUARA

JUGOSLAV VLAHOVIĆ: LAKI - 44 stripa u 4 slike o Srećnom čoveku

„Srećan čovek - Lucky man“ bila je tema međunarodnog konkursa karikature Muzeja moderne umetnosti u Surgutu u Sibiru, Rusija, 2011. godine, na kojem je Jugoslav Vlahović dobio 1. nagradu i bio gost festivala.

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

FORMA B

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

PETAK 18 – 28. FEBRUAR CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA izložba radova

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA

TELO U FOKUSU

U okviru projekta „Telo u fokusu“, biće predstavljeni radovi studenata III godine osnovnih studija, kao i I i II godine master studija Instituta za umetničku igru koji su nastali na predmetima: instalacije i performans, media lab - konceptualna umetnost i koncepcija umetničkog dela, koje vodi prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović.

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA predstavljanje radova studenata

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA

Miloš Topalović, klavir

Trenutno je student četvrte godine osnovnih studija Univerziteta „Anton Brukner“ u Lincu (Austrija) u klasi prof. Olega Marševa. Nastupao je na brojnim takmičenjima na kojima je ostvario više od 20 nagrada.

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA program: Betoven Sonata op

PRESEK RELEVANTNIH IZLOŽBI TOKOM SEPTEMBRA 2021.

filmforum_pregled_21_septembar_01.jpg

UTORAK, 21. SEPTEMBAR U 19.00 VELIKA SALA

ciklus: Video pregled aktuelne umetnosti,
TEMA: PRESEK RELEVANTNIH IZLOŽBI TOKOM SEPTEMBRA 2021.
projekcije video inserata i razgovor

Video miks dokumentacije aktuelnih izložbi koje se mogu videti uživo tokom septembra 2020, a delimično i putem interneta i društvenih mreža, biće materijal za razgovor o aktuelnim izlagačkim praksama. Što se individualnih autora tiče, trenutno su u fokusu dve izložbe Brusa Naumana, u Stedelijk muzeju u Amsterdamu, gde je izložena do sada najopsežnija retrospektivna postavka njegovih radova, i jedan ciklus radova u venecijanskom umetničkom prostoru Punta della Dogana (Contrapposto studies). Velika retrospektiva Endija Vorhola otvorena je u Ulens umetničkom centru u Pekingu, retrospektiva Sofi Tauber Art u Tejt Modernu, Aleksandra Kaldera u njujorškom MoMA muzeju, a Olge de Amaral u Muzeju lepih umetnosti u Hjustonu. Nove radove trenutno pokazuju Demijen Hirst u Kartije fondaciji u Parizu i Mauricio Katelan u prostoru Hangar Bicocca u Milanu, dok je u Njujorku, na centralnom platou ispred Rokfeler centra postavljena monumentalna skulptura uličnog umetnika koji deluje pod imenom KAWS. Što se istraživačkih autorskih izložbi tiče, vredno je izdvojiti Liminalne identitete na globalnom jugu, u produkciji Johanesburg fondacije za savremenu umetnost, seriju izložbi u izlagačkom prostoru te fondacije, od kojih se trenutno može videti postavka o hibridnim praksama i otporu u radu umetnica iz Latinske Amerike, afričke dijaspore i Južne Afrike.

gallery1 gallery1 gallery1

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account