logo skc

  

 

MILORAD MIĆA STAJČIĆ, PREZENTACIJA RADOVA

filmforum_3_septembar_2.jpg

UTORAK, 4. SEPTEMBAR U 20.00

MALA SALA

CIKLUS: VIŠEMEDIJSKO STVARALAŠTVO I UMETNICI

U okviru ovog ciklusa Sekcija proširenih medija ULUS i SKC predstavljaju stvaraoce u oblasti višemedijske umetnosti. Polimediji, višemediji, transmediji, intermediji, prošireni mediji, kao i multimediji jesu alternativni termini kojima se mapiraju prakse koje predstavljaju izazov teoriji i istoriji umetnosti, u velikoj meri zarobljeni u okviru modernističke paradigme koja na naglašen način insistira na medijskim podelama u stvaralaštvu.
Milorad - Mića Stajčić je vajar iz Beograda. Njegov rad obiluje simbolikom iz oblasti potrošačkog društva i pop kulture, najčešće sa elementima humora i provokacije. Cilj njegove umetnosti je da svet učini boljim mestom za život čoveka, oslobađajući ga od predrasuda i strahova koji su utemeljeni u društvenim, političkim i kulturološkim dogmama i ideologijama današnjice. Osim skulpture izražava se putem raznih instalacija, fotografije, performansa.
Ciklus razgovora organizuju VLADETA STOJIĆ, višemedijski umetnik, Sekcija proširenih medija, ULUS i STEVAN VUKOVIĆ, urednik Filmforuma SKC.

gallery1 gallery1 gallery1

Pin It

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account